Lopás mint bün súlyossága?
Jahogyúúúgy!
Helyre lehet hozni. Tudatosítod, mit ártottál vele, legjobb ha ezt el is mondod a károsultnak és bocsánatot kérsz és visszaadod. Ezután megkérded, hogyan tehetnéd ezt jóvá neki. És akkor azt megteszed neki. Evvel helyre van hozva!
"Sajnos már nem lehet visszahozni a dolgot. 2
Miért, mit tett?
Javaslom, hogy vegyen egy hasonló tollat, és adja oda neki, és kérjen bocsánatot.
Egy hatalmas kő fog leesni...
A lopás bűn és örökké az is fog maradni.
Ennek ellenére vannak olyan helyzetek, amikor szerintem valakit fel lehet menteni a bűnösség alól.
Pl. éhezik a családja, de a többi ember hagyná őket megdögleni és inkább az illető adót csal, csak hogy életben maradjanak. (Ugyan minek fizetné mások baromsága miatt a hiteleket?)
Tudom, csődbe menne ez az ország vagy valiknek csak 5 cége lehetne 10 helyett. Ezt az egész világrendszer már rég a proig kellett volna verni és újat csinálni.
Tudom, hogy van a Bibliában, hogy a császárnak is fizessük meg ami az övé. De ez már bonyolultabb helyzet annál.
Félreértés ne essék, senkit nem bíztatok adót csalni. Ha gazdag teszi, akkor már nincs felmentés:)
És nem azért, mert bajom van velük és szegény mániás lennék.
Ha megbánod a bűnöd szívből és törekszel, hogy elkerüld újra, akkor is bűnbocsánatot nyersz.
De ha szenvednek miattad és te is rosszul érzed magad, nem az lenne a helyes, ha bevallanád, mit tettél és próbálnád jóvá tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!