Lehet úgy templomba járni, ha nem vagyok megkeresztelve, és soha életembe nem voltam misén?
És megint...Egy szóval sem mondtam, hogy vidéken csak hülyék vannak, Pesten meg csak szentek.
Mivel sok-sok helyen voltam gyakorlatozni, így sokat láttam. És sajnálom, de Pestről több jó tapasztalatom van. Pedig nem vagyok pesti párti, elhiheted. Egyszerűen csak több a lehetőség.
De hogy kiegyenlítsem a számlát vidék felé is: Nyergesújfalu-Szent Mihály Plébánia is nagyon jó, valamint az esztergomi Szent Anna plébánia is.
Viszont Pesten a bosnyák-téri plébániára ne menj.
A Szaléziakhoz pedig végképp érdemes ellátogatni. (Pesten és vidéken is jelen vannak)
Persze, hogy lehet.
A legtöbb templomban a padokon van Hozsanna, aminek az elején benne van a mise szövege is, de ilyen vagy ehhez hasonló kis könyvet akár be is szerezhetsz,
Ha meg is akarsz keresztelkedni, akkor beszélj egy pappal mindenképp. Fölöttem valakinek igaza van: Pesten ez talán egyszerűbb. Nem azért, mert vidéken nem segítőkészek, csak ott sok faluban egy papnak több miséje is van, tehát rohan egyik helyről a másikra, így nehezebb elkapni.
Nem tudom, hány éves vagy, de sok felnőtt készül a keresztségre, nálunk minden évben 5-6 keresztelkedik meg. Őket egyszerre készíti fel az atya, majd a keresztelés is egyszerre történik, és jó kis közösség lesz belőlük. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!