A vallás nem fér össze a bulizós, ivós, "liberális" életmóddal?
Reformátusnak kereszteltek. Eddig nem jártam templomba, de hiszek, talán nem úgy, mint az a nagy könyvben meg van írva, de hiszek. Most, 19 évesen jutottam el odáig, hogy komolyabban kéne vennem a vallást, és esetleg néha templomba járni, és "hivatalos" módon imádkozni, nem pedig a sajátos módszereimmel.
Ugyanakkor egyetemista vagyok, nem vetem meg a bulikat, koncerteket, alkoholt, szerelmet, legjobb barátaim homoszexuálisak, és heteróságom ellenére nem zárkózom el a gondolattól, hogy egyszer lánnyal is kipróbáljam.
Ezek a dolgok összeférnek-e a vallással, a hittel? Van-e jogom így templomba járni, és a saját házában imádkozni Istenhez? Mi a véleményetek?
Én sehol nem látok olyan passzust a bibliában, hogy nehogy jól érezd magad.
Ja és az sincs nagyon leírva, hogy miképp imádkozz.
Van valahol egy határ.
Ha abból indulsz ki, hogy az embert Isten saját képére teremtette, akkor az emberi méltósággal nem fér össze az IHB-buli.
De persze bulizni is lehet, jól érezni magad, sőt még inni is. Mindent mértékkel, mert "minden szabad nekem, de nem minden használ" (Pál apostol után szabadon)
De vannak olyan dolgok, amiket egyértelműen tilt a Szentírás, mind az Ó-, mind az Újszövetség. Ilyen pl. a homoszexuális kapcsolat. Ha tehát a keresztény egyházak értelmében akarod hívő kereszténynek magad, ettől tartózkodnod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!