Istenfélö keresztények, hogyan védekeztek?
Az orális fogamzásgátlás is tökéletes: Ha egy férfi megkérdez egy nőt, hogy lefekszik-e vele, azt kell mondani: NEM. :)
(Ezt Woody Allentől loptam. :D )
Kedves kérdező, látom, legalább rájöttél, hogy nem fogalmaztál pontosan; igaz, először komment helyett a kulcsszavakhoz írtad.
De ha keresztény vagy, és tényleg érdekel a téma, akkor jelezd légy szíves, és akkor válaszolunk komolyan is. Ha csak provokálni akartál, akkor részemről kihagyom.
Szóval: keresztény vagy? Mióta? És melyik felekezethez tartozol? Felétek nincs erről tanítás, vagy miért a GYK-n kérdezel ilyen témában?
Üdv. :)
Azért, hogy egy kicsit komolyabb választ is adjak elmondom, hogy az én egyházam (katolikus vagyok, mert hogy nem minden keresztény felekezet vélekedik erről sem egyformán) nem fogadja el a fogamzásgátlás egyetlen fajtáját sem, a megelőzés módszerei közül pedig csak a természeteseket (pl. naptár módszer, hőmérőzés), vagyis a terméketlen napokon való nemi aktust.
Arra, hogy ennek ellenére, vagy ezzel együtt ki mit alkalmaz, nem nagyon fogsz választ kapni azért, mert ez mindenkinek a magánügye.
Ha nem válaszolsz, kérdező, akkor azt fogom hinni, hogy tényleg csak szórakoztál... Nem olyan nagy baj, mert mi is. :D
Találtam megint egy idézetet Woody Allentől:
"A fogamzásgátlás legbiztosabb, szájon át történő módja, ha kidumálod magad a szexből." :)))
De csak hogy ne rajtam múljon, ha esetleg olvasol még: a fogamzás megelőzése szabad, bármilyen módon. A megfogant magzat életét viszont tilos elvenni, még zigóta korában is. Tehát a megtermékenyült, beágyazódott petesejt elpusztítása is ugyanaz a kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!