A Bibliában leírt próféciák tényleg csak Jehova Tanúin teljesednek be?
^ Az Őrtorony Társulat nem tanítja a pokol létezését, tehát Jehova Tanúi nem állítják azt, hogy mindenki más a pokolba kerül. Arra viszont még én sem láttam épkézláb magyarázatot, hogy mi volt az 1. századi kereszténység és a Bibliakutatók megjelenése között. Holott az egyik JT válaszoló folyamatosan azt állítja, hogy Istennek mindig is megvolt a látható földi szervezete...
@ novis:
Láttam egy másik kérdésnél, hogy gratulált neked valaki, te lévén az első JT, akinek 100 %-os válasza volt.
Én most ahhoz gratulálok, hogy le merted írni ezt a két mondatot: "Arra a kérdésre, hogy csak Jehova Tanúi részesülnek megmentésben, az a válaszom, hogy nem. Azt, hogy valaki megmentésben részesül e azt nem emberek, hanem Jehova dönti el."
Esetleg meg tudnád nevezni, hogy melyik kiadványban található valamilyen cikk vagy tanulmány, amiben ez szerepel?
Előre is köszönöm. :)
Így igaz.
Bizony mondom néked, mikor az utolsó üstökös és az utolsó idők eljövendenek, 144 igazhitű jehova tanúi kiválasztatik, és mocsokban fürödtetik. És az ő kínjaik igen nagyok lesznek vala.
De ők nem aggódnak majd, mert tudják, hogy Júdeának 999 törzse van, és a törzsek fejei ők levéndnek vala; és bár megpróbáltatnak és a fügék megaszalódnak, ők azért megmaradnak.
S a többi jehovásból 144.666 kiválasztatik és megtisztíttatik vala.
Azért ne bánkódjatok, mert ott lesz az én testem és megismertek majd, amikor a folyók már felfele folynak.
És kövessétek a baglyokat, mert ők visznek el Sion hegyére.
És bizony mondom néktek, előbb találtok majd gyümölcsöt mag nélkül, mint téglát mazsola nélkül.
Azért vegyetek ti példát az sirályról, mert nem mozgatja a szárnyát, mégis repül az.
"A törpe nem más, mint kisnővésű óriás".
(Timótheániós könyve 345:11 '23 ''2 14°)
"És láték akkor kénköves gleccsereket és tűzpirosan tarka tehéntőgyeket; és tudám én, hogy Zakatos fia eljövend vala. Akkor megnyíltak a bugyrok bugyogói mind és jövének elő a krampuszok, kópék és kipák; és láték 666 millió 10 fejű 3 nyakú torkosborzot, melyeknek farkuk mint a majom feje vala és szájukból gázok és gőzök gurgulázának elő, melyektől a mákos tészta megkeseredik; és vala azoknak a fején korona, a pirosaknak három, a kékeknek nokedli, rajta címerrel, melyen oroszlán ül lábánál keresztcsonttal, alatta rabszolgalánc, felette kettéosztott pólya, arannyal szegélyezve, átlósan bal harántcsíkkal, s vala arra írva: Maggiore fretta, minore atto, s a pólyán embergyerek képe vala; s ettek azok a vadak rózsaszínűt és láték én kéket. De ím egy asszony közelend, egyik kezében kard, másikban karika, s az asszony elkezd füvet legelni; de ím jöve egy hatalmas lokomotív és utazának azon bélpoklosok és politikusok; és a vonaton vala egy szárny, hasonlatos az gólyatöcsnek szárnyához.
S esmét kérdem: nem jobb-é az kinek szeme van, de kenyeret nem ehet, mint akinek két harangja van, de nincs kolbásza?
/Kleofás látomásai, 12 könyv, "A bogarak eljövetele" 23:12 187'' 16/7898,32 § /
/"A szomorúság hajnalban felér egy nevetéssel, mikor alkonyodik"./
/Jukobeánus könyve a Jerikói kajafásokhoz 7656:321 ˘˘!/
Különbséget kell tenni JT felekezete és a JHVH tanúi között. Az Ézs. 42 alapján JHVH tanúi Jákób, Izrael:
Ézs. 42:1 És most, oh Jákób, így szól az Úr (JHVH), a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!...
....
10. Ti vagytok az én tanuim, így szól az ÚR (JHVH); és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz! 11. Én, én vagyok az Úr (JHVH), és rajtam kivül nincsen szabadító!
Aki tanúja Istennek, mindazok, akik Pál szerint beoltattak az Olajfába (Olajfa Izrael szimbóluma), hit által, mint vad, vagy természetes ágak:
Róm 11: 7. Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának; 18. Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged. 19. Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be. 20. Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj; 21. Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez. 22. Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt a kik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol. 23. Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket. 24. Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba. 25. Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen. 26. És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat: 27. És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket. 28. Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért. 29. Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása. 30. Mert miképen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt: 31. Azonképen ők is most engedetlenkedtek, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek; 32. Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.
33. Óh Isten gazdagságának, bölcseségének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útai! 34. Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt néki tanácsosa? 35. Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt?
Tehát JaHVaH tanúi nem egy felekezet, amely magát kinevezte Isten nevérő, Isten nevét hiába felvette (mert miattuk káromoltaik a pogányok között), hanem mindazok akiket Isten kiválasztott és hit által az Olajfába, Izraelbe oltott. Tehát JaHoVaH tanúi mind Izraeliták, ha nem is mind test szerint, hanem szellem szerint. Övék a szövetség, a fiúság, az ígéretek, a törvényadás, és a származás szerint pogányok is, ettől távoliakból közeliek lettek a Krisztusban, aki lerontotta válaszfalat, testében megölve az ellenségeskedést. Tehát JaHVH tanúi akik az ő választása szerint azok, életükkel tanúskodnak (nem nevükkel), minden népek között, de nem egy piramisszervezett által megnevezettek, hanem akik a mindenható és örökké áltandó Istenéi. Az Isten meg ismeri az övéti.
A próféciák pedig beteljesednek, de nem csak Izraelen (JHVH tanúin), hanem minden népeken is, hiszen Krisztus vasvesszővel fogja terelni a népeket.
A Biblia meg különböztet háromféle csoportot:
1,Izrael ,vagyis a zsidók
2,a Gyülekezet,vagyis a keresztyének,
3,pogány népek
Mind három csoportra vannak próféciák,és nagyon sok már be is teljesedett,megtörtént.
Ha valaki nem újjá született keresztyén, bibliai értelemben,vagy nem zsidó, akkor az a személy pogány (nemzetek közül való).A Jehova Tanúi társaság tagjai pogányok ,bibliai értelemben,persze biztos tíltakoznak,hogy ők is hisznek Jézusban.Igen de csak úgy ahogy egy átlag ember,és nem úgy ahogy Krisztus elvárná.
Na de a próféciáknál döntő tényező volt az igazság tartalma ,mivel hamis próféták is voltak.Isten azt mondja a Bibliában ,onnan ismerjük fel a hamis prófétákat ,hogy monganak valamit és az nem teljesedik be .úgy tudom a Jehova Tanúi tátsaság ,már elég sokszor mondtak bizonyos dolgokat,és az nem jött be ,ezért úja csak hebegtek habaogtak valamit ,hogy ezért vagy azért nem teljesedett be...Vagyis ők hamis tanúk,sajnos eszt nem hiszik ek mert elvannak vakítva,hitetve.
Úgy hogy a válasz a kérdésedre :egy két frófécia rájuk is érvényes ,de az az ítélettel van összefügésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!