Vallásom tekintve politeista hitem van, hogyan mélyülhetek el még jobban ebben?
Egy politeista vallás az enyém, ahol a főisten (egybeolvadás révén) a teremtő erővel azonos. Vannak külön sötétebb jellemű alakok is ebben a hitvilágban, de őket nem szabad megszólítani imában, mitológiai történetek is kapcsolódnak hozzájuk, amik tükrözik az ő jellemeiket. Minden éjjel megszólítom azokat az istenségeket, akiktől éppen segítséget várok, mert szerepköreik vannak. (Pl. művészeti ügyekben a művészetek istenét, szerelmi ügyekben a termékenység istenségét szólítom meg) Tudom 35 istenség nevét, jellemét, kinézetét, mitológiai történetét, rendeltetését és feladatkörét is. A túlvilági élettel kapcsolatos könyvet most a nyáron tudom majd elkezdeni olvasni. (Az ezen hitvilág beli halál utáni életről van szó benne) Ezen hit fő vallási motívumát nyakláncként hordom minden nap.
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy még mit tehetnék ehhez hozzá, hogy hitem kiteljesedjen? Mi az, ami elengedhetetlen még egy politeista vallás esetében? Mit tehetnék még istenségeimért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!