Miért magasabb a papok között a pedofilok száma?
Mielőtt jönne a jó öreg szlogen, h nem magasabb, csak nagyobb a hírértéke ne menjünk el szó nélkül amellett, h általában, ha egy papról kiderül ott idővel lekapcsolnak még vagy 10 embert, aki szintén pap.
Ezzel szemben sehol máshol nincs ilyen, h csoportos elkövetés történik.
Mindenütt egyedül dolgozik az elkövető.

Unalmas. (Ásít).
Ne erőlködjetek: a Katolikus Egyház kibír..titeket is. Amúgy: jó fizetést kaptok érte?

szerinte a cölibátus miatt, amit természetesen sehol, senkitől nem kér Istent
ilyen nincs a Bibliában, hogy kötelező legyen a cölibátus
a katolikusok nem tudnak olvasni?

Szia!
A totális szexuális elfojtás eredményeként!

Kérdező, nem kellene lehülyézned senkit, főleg nem pont azt a válaszolót, aki nagyon is igazat írt.
Megerősítem az ő állítását: a legtöbb szexuális molesztálás családon belül történik. Ha még így sem hiszed el, tájékozódj egy kicsit a témában, pl. az Eszter Alapítvány vagy a NANE Egyesület honlapján.
Tehát innentől kezdve a kérdésedre nincs válasz, mert nem igaz a feltételezésed. Arról már nem is beszélve, hogy nem tudom, honnan szedted ezt a csoportos elkövetést... Esetleg mutass linkeket, amik alátámasztják az állításodat.
És nagyon fontos: NEM vagyok katolikus, tehát nem a mundér becsületét akarom védeni.
Továbbá: nem csak a katolikus egyházban vannak ilyen problémák, hanem pl. a Jehova Tanúinál is, pedig ott nincs cölibátus, tehát nem lehet erre fogni...

Márpedig nem magasabb. Családon belül a legmagasabb sajnos, de az nagyrészt családon belül is marad...
Amúgy attól, hogy valakit beperelnek, még egyáltalán nem biztos, hogy el is követte, csak most divat lett papokat feljelenteni, mert ha volt egy, akkor biztos több is van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!