Keresztények, mennyire engeditek el magatokat az ágyban a házastársatokkal és milyen extrább dolgokat tesztek?
Kérdező, a 6. sz. alatti kommentedet nem címezted senkinek. Kinek írtad?
Ha részben vagy teljes egészében nekem, akkor csak ismételni tudom magam: normális keresztény nem fogja neked kiteregetni a szexuális életének részleteit. Aki meg igen, azzal már valami baj van...
Én speciel ezt _is_ értettem "közönséges vagy állatias dologgá való lealacsonyítás" alatt. Az még világi körökben sem mindenkinek elfogadható, hogy társaságban megtárgyalják a részleteket (pl. a "méret", vagy hogy ki - kivel - mikor - milyen rendszerességgel - milyen pozíciókban stb.); bár - a közerkölcsök romlásának és a média hatásainak következtében - ez sajnálatosan gyorsan terjed, főleg a fiatalok körében.
És ez szerintem sem egy romlott, bűnös téma; de nem kell közönségessé tenni. Tudod, a biológiai szükségletek is természetesek, hétköznapiak; mégsem szokás nyílt területen, mások előtt végezni ezeket vagy részletekbe menően beszélni róluk. [Előbbi a hatályos jogszabályok szerint még büntetendő cselekmény is.]
Üdv. :)
Valaki írta, hogy a szex célja csak a gyermeknemzés. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A szex céljai egyrészt a gyermeknemzés, MÁSRÉSZT a házastársunk iránt szeretet kifejezése, és az örömszerzés egymásnak. (Ily módon a fogamzásgátlás is megengedett.)
Szerintem erre a kérdésre leginkább azt a választ lehetne adni, hogy a szélsőségek kerülendők.
@ Andizsuzsi:
Ne törődj az 51-essel; ő az az ellenségeskedő, kötözködős fajta ateista, aki szerintem csak trollkodni jár a Vallás kategóriába: időnként sorra be szokott irkálni egy-két mondatot egy rakás kérdésbe, aztán ennyi.
Azon csodálkozom, hogy még nem vágták ki úgy a GYK-ról, mint a macskát egészségügyi sétára.
És ha esetleg - minimális eséllyel - egy azonos százalékú másik felhasználóról van szó, akkor elnézést kérek.
Engem is érdekelne a téma, az is, hogy a pár férfi tagjainál és a nőinél mások-e az igények vagy hogy beszélnek-e egyáltalán egymás közt a vágyaikról vagy ez is tabu.
Én egyébként már össze-össze akadtam andizsuzsi nem túl szimpatikus kommentjeivel, volt, amit le is szedtek. emiatt meglepett, hogy kereszténynek valljam magát. bocs..
@ Andizsuzsi:
Megint csak egy kötözködés, szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
-------
@ 18:
Mint az előbb említettem a másik kérdésben: a kereszténységnek vannak bizonyos alapjai, amik eldöntik, hogy valaki keresztény-e vagy sem. Ezen felül pedig nincs szigorú megkötöttség. Az egyéni ízlések és elvárások pedig egyáltalán nem relevánsak ebben a kérdésben, sem a te véleményed, sem másé.
Andizsuzsi vagy én keresztények vagyunk, ő katolikus, én protestáns; ebből alapon következik, hogy több területen sem értünk egyet. De ezekről nem nyitottunk még vitát, és nem vontuk kétségbe azt, hogy a másik keresztény-e vajon, mint ahogyan most te tetted vele és velem kapcsolatban is.
Nekem ez azért nem kicsit visszás...
A kérdésedre viszont tudok válaszolni: Házasságon belül nem tabu a vágyakról beszélni, a keresztények (normális esetben) nem olyan prűd emberek, mint amilyennek gondolják őket. De ismétlem: ezeket az intim dolgokat nem fogják kiteregetni a nagyközönség elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!