Hogyan kerülhetnék közelebb Szűz Máriához?
Lelkületemből, személyiségemből, „beállítottságomból” fakadóan mindig is Jézus Krisztus állt hozzám a legközelebb. Amióta az eszemet tudom, képes vagyok teljesen azonosulni az alakjával, illetve tetteivel.
Nem is lenne ezzel semmi baj, de azt vettem észre, hogy eközben eltávolodom a „többiektől” (legfőképpen Máriától). Tisztelem és szeretem őt, de valahogy mégsem sikerül megértenem, s nem alakul ki vele olyan bizalmas kapcsolatom, mint amilyennek kellene. :S Mit tehetnék ez ellen?
17/L (Római katolikus)
Semmit Andika. Ez nem a te hibád.
Foglalkozz Istennel és az élőkkel, ne bálványokat imádj.
Máriát tisztelheted, mint Jézus édesnayját. Vallásod szerint kérheted, hogy járjon közbe Istennél.
De azért, hogy nem érzed Istennek, nem te vagy a hibás.
1. NEM vagyok Andika, fogalmam sincs, hogy honnan veszed!
2. Ilyen ostoba és felháborító válaszra cseppet sem voltam kíváncsi!
Szia!
Nos, nem akarlak téged megbántani, de ha tanulmányozod kizárólag a Bibliát, és félreteszed a Katolikus teológiát, akkor bizony láthatod, hogy tulajdonképpen nem sok szerepe van a Szentírásban Máriának. Már csak azért sem, érdemes hozzá közel kerülni, mert Mária jelen pillanatban a sírban nyugszik a többi emberrel együtt (Dán 12,13) Pál is arról tesz bizonyságot, hogy az Isten és ember közt egyetlen közbenjáró létezik (1Tim 2,5)
A katolikus teológiában népszerű Mária kultusz eredetéről érdemes elolvasni az alábi cikket, amelyet egy történész írt:
Természetesen tiszteletben tartom a hitedet, de javaslok egy alapos felülvizsgálatot a Bibliai és hiteles történelmi dokumentumok alapján!
Üdv!
Szerintem teljesen helyénvaló, hogy Jézus Krisztus áll hozzád a legközelebb, vele vagy bizalmas kapcsolatban, és az is, hogy Máriát "csak" tiszteled, szereted.
Ő sem akarna tőled ennél többet,legkevésbé azt, hogy Krisztus Urunkkal egy szintre emeld a szívedben. Ő ennél sokkal de sokkal alázatosabb.
Miért pont Máriához?
A biblia sehol nem írja hogy Máriához kel közeledned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!