Adventista tanítások miért ellenzik annyira a húsevést?
Nem provokálni akarok, csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha Krisztus is evett húst és nem tanított olyat, hogy ne együnk húst, és azt sem tanította, hogy kanyarodjunk vissza a teremtést követő állapotba. Viszont azt tanította, hogy kövessük őt. Evett halat, bárányt. Több ezer embert vendégelt meg hallal, sőt feltámadása után is a tanítványokat.
Köszönöm a normális válaszokat.
Amit írtál, nagyon hasznosak a gondolataid, de van 1-2 észrevétel amit szeretném ha tisztáznánk a Biblia alapján. Eredetileg Isten a magokat, gyümölcsöket adta az embernek eledelül, de az idő múlásával ez változott. Özönvíz után, Isten lehetővé tette a tiszta állatok fogyaasztását, anélkül, hogy Noé csak egyetlen szóval is reklamált volna, hogy "mi lesz az eledel".
Ez ferdítés, mert előtte felsorolta az állatokat és együtt adta a magokkal együtt az embernek. De micsoda gonosz gondolat magatokat az első tiszta emberhez hasonlítani... Betegek.
"Ez ferdítés, mert előtte felsorolta az állatokat és együtt adta a magokkal együtt az embernek. De micsoda gonosz gondolat magatokat az első tiszta emberhez hasonlítani... Betegek."
"És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn." (I.Móz 1:29-3)
Én ebben a felsorolásban nem látok állati táplálékot.
Kedves előttem szóló! Mielőtt "lebetegezel" valakit, talán nem ártana elolvasni a Biblia idevágó részét!
Nem hasonlítani szeretnénk magunkat az első tiszta emberhez (ennek semmi értelme nem lenne), hanem minél nagyobb tisztaságot szeretnénk elérni mind lelkileg, mind testileg. Ez a célja és lényege az egészséges ÉLETMÓD-nak (!), amibe benne foglaltatik a táplálkozás is, amely csak egy szelete a teljes ÉLETMÓD kérdéskörnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!