Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti házasság előtt nem éltek...

Ti házasság előtt nem éltek szexuális életet? Mikor házasodtatok?

Figyelt kérdés

Az az igazság,hogy komolyabban csak nem rég kezdett el érdekelni a vallás,leginkább a református.Eddig is hittem Istenben,de a Bibliát például nem igazán olvastam..Tehát,sok olyan dolog van,amivel nem vagyok képben(még).

Viszon én már nem vagyok szűz.19éves voltam akkor,a barátom 20,1év,három hónap együtt járás után voltunk együtt először.Első volt mindkettőnknek.Viszont én nem bántam meg.Ez baj?

Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

2012. máj. 3. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
A legtöbb keresztény ma már él szexuális életet a házasság előtt.
2012. máj. 3. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Én nem fogok.
2012. máj. 3. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Mi sajnos csak több évnyi együttélés után házasodtunk össze amikor az első gyermekünk már 4 éves volt. Addig meg voltam róla győződve, hogy a papír semmit sem jelent, semmin nem változtat, mégis változott, valahogy más érzés házasnak lenni, mint csak úgy együtt élni.

Azóta ráadásul meg is tértem és ez teljesen megváltoztatta a témával kapcsolatban a véleményemet. Már nagyon bánom, hogy nem a férjem az első férfi az életemben, de ezen már nem változtathatok sajnos.

2012. máj. 3. 23:12
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Olyat hallottam már, hogy valaki nem várt házasságig, és megbánta. Olyat még soha, hogy valaki várt, és megbánta volna.
2012. máj. 4. 01:20
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
Nem,teljes egeszeben nem.Mivel ha csak ugy lefekszel valakivel mielott osszehazasodsz vele lehet hogy meg szakitotok es aztan jon a kovetkezo akivel megint osszefetrengesz,de az mar lehet hogy a feleseged lesz.ugyanis akivel egyszer lefekudsz,egy teste lesztek,tobbe nem ketto,es senki se legyen az aki elvalassza oket egymastol mondta Jezus annak idejen.Es ha pedig vallasos vagy es erdekel a reformatus vallas,akkor nem akarlak megteveszteni vagy osszezavarni,de olvasd el a bibliaban Pal leveleit,ami HATAROZOTTAN TOLTJA HOGY NOK TANITSANAK,VAGYIS HOGY PAPOK LEGYENEK!Csupan nekem ennyi bajom van a reformatus vallassal,ami egy igen orbitalis hiba.Masodszor meg az hogy amikor istentiszteletet tartanak,nem szolgaltatjak ki a bort es a kenyeret,amikor Jezus azt mondta hogy ezt tegyetek emlekezetemtre,mikor osszeultok,ok meg csak urvacsorakor szolgaltatjak ki.Ezt jegyezd meg kerdezo,hogy ne hogy megtevesszenek.Ha ram halgatsz,ne vallast kovess,hanem a bibiliat.:-)
2012. máj. 4. 04:30
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Hát én olyat is tudok, aki megbánta. Nagymamámról van szó. Azt mondta, ha még egyszer tehetné, nem várna: esküvő után derült ugyanis ki, hogy egyáltalán nem illenek össze a férjével. De akkor már nem lehetett mit tenni, leéltek így egy életet.
2012. máj. 4. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:

# 5: Pál apostol nagyon sok helyen tesz különbséget férfiak és nők között (nyilván az adott kor társadalmi normáinak megfelelően), de Jézus határozottan és egyértelműen kijelentette, hogy Isten előtt minden ember egyenlő, nincs különbség nők és férfiak között.

Az Úrvacsorával kapcsolatban pedig nem emlékszem, hogy Jézus bármit is mondott volna a rendszerességgel kapcsolatban.

Kérdezőnek: saját tapasztalatom, hogy amíg csak keresed Istent, a vallás oldaláról, addig nem fogod tudni eldönteni, hogy mi a helyes és mi nem (épp ez az eredendő bűn lényege, hogy az ember maga akarta eldönteni, mi a jó és a rossz). Ha azonban újjászületsz Istenben (ezt pedig nem lehet erőltetni), akkor Ő maga fog irányítani, a szívedbe helyezi a törvényt és önként fogod cselekedni az akaratát. Lehet tudatosan is a vallási törvények szerint élni, de egész más minőség, ez valahogy nem "szívből jövő". Isten képes úgy vezetni, hogy nem érezd lemondásnak, ne érezd kötelezettségnek.

Keresd Istent, és kérd az útmutatását.

2012. máj. 4. 10:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Hát én olyat is tudok, aki megbánta. Nagymamámról van szó. Azt mondta, ha még egyszer tehetné, nem várna: esküvő után derült ugyanis ki, hogy egyáltalán nem illenek össze a férjével. De akkor már nem lehetett mit tenni, leéltek így egy életet.

Testi kapcsolat nélkül is meg lehet ismerni valakit házasság előtt, sőt úgy lehet csak igazán.

A boldog, jól működő házassághoz szükséges egymás igazi megismerése (nem elsősorban testi értelemben, hanem jó-rossz tulajdonságok, hibák, erősségek, életcélok...), egymás hibáinak elfogadása, és a jó kommunikáció (mindenről, minden mélységben).

Hogyan valósíthatjuk ezt meg? A 3 ÉRETT-séggel!

Érett személyiség: Felelősségvállalás, önállóság, önkritika, önuralom, alkalmazkodó, együttérző és megbocsátó képesség, a másik nem ismerete, elköteleződésre való képesség, önzetlenség, önismeret, kommunikációra nyitott...

Érett életkor: a házassághoz és a szexualitáshoz a személyiség érésétől függően általában az alsó korhatár nőknél 19-22, férfiaknál: 23-25;

Érett kapcsolat: 2 érett személy kellően megismerte egymást, és tudatosan építik a kapcsolatukat, ahol az elköteleződés mértéket követi a testi kapcsolat (ha a szex dominál a kapcsolatban, a kommunikáció háttérbe szorul, a megismerést akadályozza, a szex helye a házasságban van).

Itt egy kis segítség egymás valódi megismeréséhez:

Egy teszt melyet két hét végigcsinálni, de már az első nap után kb 70%-ra biztosra tudhatjátok, hogy hogy is álltok egymással, a 2. hét végére pedig kb. 95%-os valószínűséggel tudni fogjátok, hogy érdemes-e együtt folytatni. (Manapság semmit nem lehet 100%-ra ígérni, mert akkor könnyen perelhető az ember : )

Azoknak szól, akik a következő kérdésekre keresik a biztos választ.

A barátom össze akar költözni velem. Jó ötlet?

Honnan tudom biztosra, hogy hosszú távon együtt maradunk?

Régóta járok valakivel, jó a szex is, vajon meddig tarthat?

A TESZT: iktassátok ki a testi érintkezést a kapcsolatotokból két hétre, és nézzétek meg, mi történik!

Igen, ez komoly.

Két hét egy hosszútávú kapcsolatban szinte semmi, ennyi ideig bármit kibír az ember. Még azt is, hogy úgy tölt időt a párjával, hogy nincs ölelkezés, nincs csók, nincs szex. Még kézen fogva járás sincs!!! Mint két barát. (Ha már eddig eljutottál, olvass tovább!!!) Ne avass be senkit, mert hülyének fognak nézni, és elbizonytalanítanak, hogy érdemes-e belevágni. Ha meg sem akarod próbálni, mert kényelmetlen érzéseid vannak miatta, már az is elárul valamit.

A teszt akkor kezdődik, amikor felveted a dolgot. Az, hogy erre a kérésre (2 hétig toljuk háttérbe a testi érintkezést, hogy új mélységekben ismerhessük meg egymást és tiszta képet kapjunk a kapcsolatunkról) hogy reagál a párod, már előremutathat a végeredményre.

a. Ha két hétre sem hajlandó lemondani a szexuális élvezetekről, hülyeségnek kiáltja ki, és részéről le van zárva a téma, akkor már állj meg gondolkodni. Joga van hülyeségnek gondolni. (Annak is fogja valószínűleg. Lehet, hogy te is! És mindenki körülötted.) De elégnek kellene lennie számára annak, hogy ez neked fontos. Egy jó pár támogat még akkor is, ha nem érti/neki nem fontos/hülyeségnek tartja azt, ami a szíveden van. Ez nagyon fontos hosszútávon. Képes-e lemondani saját akaratáról, hogy támogasson egy neked fontos dologban. Egy szexpartner erre nem képes, egy pár igen.

b. Ha nem is mond rögtön igent, de belemegy, akkor elég jó alappal indultok.

Válasszatok ki egy nyugodt szombatot, amikor nem kell hétfőn államvizsgázni/ szigorlatozni/ határidős munkát leadni. Menjetek el kirándulni kettesben reggeltől estig. Válasszatok ki egy olyan helyszínt, ami annyira nem frekventált, van benne mászós rész is, elég hosszú és fárasztó, és végig kell járni, mert nincs útközben egérút. Induljatok neki. Töltsetek együtt egy napot kettesben, amikor nincs más dolgotok, csak egymásra figyelni egész nap. Mint két barát. És beszélgetni magatokról. (Erre nem jó egy üres lakás. Főleg, ha ágy is van benne.) Ez a kirándulás arra "kényszerít", hogy egy napig kikukucskálj a rózsaszín szemüveg mögül, és jobban lásd, milyen is a kapcsolat. Biztos hülye érzés lesz úgy sétálni, mint két ismerős, de ezen túl kell lépni.

A fizikai hátralépésnek nagyon húsbavágó eredménye lesz: arra kényszerít, hogy megtapasztaljátok, mennyire működik valójában a kapcsolatotok, hogy nem csak a szex köt-e össze. Megmutatja, vannak-e Kínos Csöndek. Megmutatja, hogy van-e igazán közös téma. (Aktuális munkahelyi bosszúságok témája tabu, hosszú távú terveké nem) Megmutatja, hogy mennyi önuralmatok, kitartásotok van, mennyire tudtok együtt fáradni egy célért, egymást átsegítve a holtpontokon. Mint két barát. (Egy tingli-tangli egy-két órás erdei séta nem hozza ezeket elő!)

A kézenfogva járás, a csók is segít áthidalni, és háttérben tartani a Kínos Csöndet. Amikor egy szerelmespár andalog, de nincs mit mondaniuk egymásnak, ezt nem veszik észre, mert egy csók, ölelés, szerelmes évődés megteremti a tökéletes összetartozás illúzióját pár percre. Aztán mielőtt megjelenne újra a Kínos Csönd, egy következő érintkezéssel megint a kispadra állítják. Mindamellett, hogy biztos fantasztikusan érezték magukat, az egész nap elmehet így anélkül, hogy bármit is előreléptek volna a kapcsolatban.

Ha a kirándulós nap végére azt érzitek, hogy nem volt túl jó, csak a fáradság marad, nem éreztétek jól magatokat, nincs az az érzésetek, hogy közelebb vagytok egymáshoz, hogy ez az élmény új megvilágításba helyezett titeket, kényelmetlen volt Kínos Csöndben sétálni, akkor a teszt maradék 13 napja sem lesz fenékig tejföl.

Mert az arról szól, hogy még 13 napig nincs testi érintés.

Ha így nem annyira jelent sokat együtt lenni, annyira nem villanyoz fel a találkozás lehetősége, csak szenvedés az egész, és EZT A TESZTET MEGSÍNYLI A KAPCSOLATOTOK, akkor nagy az esélye, hogy hosszú távon nincs sok esély. A szex nem lehet az ALAPJA, csak a MEGKORONÁZÁSA a kapcsolatnak (a házasságban!). Ha szex nélkül nem működik, akkor nincs esély hosszú távon együtt.

ÉS EZ IGAZ.

Ha azonban a kirándulós nap végére úgy érzitek, hogy fárasztó, de jó nap volt, fel vagytok dobva (endorfinfürdő!), és úgy érzitek, közelebb hozott ez az érdekes kísérlet, akkor jipííííííííííí. Már csak a teszt második fele van hátra.

Igen, ezt még 13 napig. Kőkeményen, kilengések nélkül. Ezalatt elkezditek megtanulni értékelni a szeretet apróbb gesztusait.

A második hét végére mindenképpen új fejezet nyílik a kapcsolatban: ez vagy a vég kezdete, és az össze nem illő pár előbb-utóbb kilép a tökéletesség illúzióját mutató kapcsolatból, vagy új szemmel nézve egymást és a kapcsolatot, igazi alapozás és építés kezdődhet.

Ha az utóbbi történt (gratulálok :), akkor pedig folytassátok testi érintkezés nélkül... Egészen a teljes elkötelezettségig, a házasságig... A legnehezebb részén már túl vagytok. Új mélységekben ismerhetitek meg egymást.

2012. máj. 4. 13:01
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Én is azt javaslom, hogy Istent keresd, ne egy bizonyos vallást, és olvasd a Bibliát (először az evangéliumokat, aztán a többi újszövetségi könyvet).

Lehet, hogy ellentmondásnak tűnik, de nem az: nagyon hasznos lehet egy élő keresztény közösség, mert egészséges tanításokat hallgathatsz, ill. személyes kapcsolatokat is kialakíthatsz.

A jelen helyzetedben nem olyan furcsa, hogy nem bántad meg azt, amit a Biblia egyértelműen bűnnek nevez. Én úgy tapasztaltam, hogy Isten nem szokott egyszerre az ember nyakába zúdítani mindent, hanem szép sorjában halad; bár nem azonos tempóban mindenkinél: van, aki rövidebb, van aki hosszabb idő alatt ismeri fel, hogy milyen bűnei vannak.

A Biblia azt írja, hogy a Szent Szellem az, aki meggyőz erről; tehát amikor eljön az ideje, akkor rendesen meg leszel győzve, ne aggódj. :D

És akkor majd bánni fogod, és kérni fogod Istent, hogy bocsásson meg neked emiatt. És hidd el, hogy ez az optimális eset, mert sokkal jobb el- / beismerni valamit, és bűnbocsánatot kapni, mint - ahogy sajnos sokan teszik - kibúvókat keresni, lázadni.

Szoktam javasolni hasonló helyzetben levőknek, hogy őszintén tegyék le a kapcsolatot Isten kezébe imában; de a leírásod alapján te még nem lennél képes erre. (Ha mégis igen, akkor elnézést kérek, és javaslom az imádkozást.)

Az pedig nem igaz, hogy ezt a kapcsolatot nem lehet megszüntetni, mert egy testté váltatok volna. Ugyanis ennek feltétele ez: "Amit az Isten egybeszerkesztett, ember szét ne válassza."

Márpedig közöttetek nem történt Isten előtti elköteleződés, szövetségkötés; tehát a ti kapcsolatotok így nem házasság, hanem paráznaság. (Ismétlem: Majd a Szent Szellem meggyőz erről, ha nyitott szívvel keresed Isten akaratát.)

A másik tévedés, amit itt olvastam, hogy Pál úgy általánosságban minden nőnek megtiltotta volna a tanítást. Elég hosszan tudnám írni a részleteket, de mivel itt nem ez a fő téma, ezért csak annyit: A tiltás azokra a nőkre vonatkozott (és vonatkozik ma is), akik még fiatalok voltak a hitben, tehát nem volt meg a megfelelő tudásuk a tanításhoz. A Biblia említ is "magas gyülekezeti pozícióban" levő, nagytudású nőket.

Ahogyan fentebb már írta is valaki: Jézusban nincs többé nő és férfi.

Ez a két tévedés is azt mutatja, hogy nemhogy egy vallást ímmel-ámmal követni nem elég, hanem még a Bibliát felületesen olvasni sem, mert abból ilyen és hasonló tévelygések keletkeznek.

Sok sikert!

2012. máj. 4. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Helló, kérdező!

Mi a helyzet, történt valami változás?

2012. máj. 15. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!