Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Közel van-e a világ vége?

Közel van-e a világ vége?

Figyelt kérdés
A köztudatba bedobott és innen-onnan származó világvége ijesztgetések hasonlóak a "jön a farkas"-féle történethez, amelyet senki nem vett komolyan, míg a végén tényleg jött a farkas, és mindenkit felkészületlenül ért. Nem ugyanez a világvége-elbagatellizálás folyik a Bibliában meghirdetett korszakváltásos világvégével kapcsolatban is? Na de mikorra várható a Krisztus ítéletnapja és az ő királyi uralmának bekövetkezése, az ő második eljövetele? Közel van a megígért új rendszer?

2012. ápr. 5. 08:32
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

"Nem lesz itt soha világvége."

Nem vagy tisztában azzal, hogy amit Isten megígért a Bibliában, azt mindíg beteljesítette. Komolytalanságod határtalansága végtelen...

2012. ápr. 5. 22:10
 22/41 anonim ***** válasza:
57%

Most meggyőztél elkezdtem rettegni. Egy könyv azt írja itt a világvége!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁ

Egy jó tanács nem hívőt Bibliával győzködni olyan, mintha a hupikék törpikéket akarnád igazolni.

2012. ápr. 5. 22:21
 23/41 anonim ***** válasza:
60%

Én egy könyvben azt olvastam, hogy ha valaki sokáig néz egy macska szemébe, akkor megnyílik a Túlvilág kapuja.

Hát én egy hétig néztem az enyém szemébe, de semmi. Pedig úgy hallottam, ott olcsóbb a pizza.

2012. ápr. 5. 22:41
 24/41 anonim ***** válasza:

De ennék most egy pizzát xD

Macskát viszont nem veszek, mert az biztos nem csinál ilyet. Megenni pedig nem fogom bosszúból:P

De egyik hülye sorozatban volt, hogy a detektív megfolytott egy macskát, hogy lássa a szemében, hogy az hogy pusztul el. Mert valami beteg bűnözővel beszélt és megakarta éretni a lelkét.

Ez most csak eszembe jutott xD

Meg az is, hogy egyszer egy amerikai talán berakta a macskát a mikróba, mert megakarta szárítani.

Ezek nem a világ végének a jelei?:P

2012. ápr. 5. 22:51
 25/41 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A megfojt pontos j-vel van. Ez is a világ vége jele xD
2012. ápr. 5. 22:54
 26/41 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Legalábbis nekem, mivel imádom a macskákat. Bosszút fogok értük állni a másvilágon!
2012. ápr. 5. 22:56
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

"Nem vagy tisztában azzal, hogy amit Isten megígért a Bibliában, azt mindíg beteljesítette."

Mégis mit teljesít be? Minden ami eddig "beteljesült" csak a Bibliában szerepel, vagyis a Biblia igaz, mert azt mondja magáról, hogy igaz. Ez az ultimate érv...

2012. ápr. 5. 23:57
 28/41 anonim ***** válasza:
39%

>"a keresztény tanítás szerint a világ vége után a lélek >nem szűnik meg létezni hanem ilyen vagy olyan túlvilági >helyre kerül. "

>

>Na, ezt honnan vetted?

A Bibliából. :)

Menny:

1Kor 2,9 - Így érvényes az Írás szava: Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik.

Pokol:

Lk 16,23 - Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.

Tisztítótűz:

1Kor 3,15 - De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által.

2012. ápr. 6. 08:38
 29/41 A kérdező kommentje:

"Most meggyőztél elkezdtem rettegni. Egy könyv azt írja itt a világvége!!!!!! ÁÁÁÁÁÁ

Egy jó tanács nem hívőt Bibliával győzködni olyan, mintha a hupikék törpikéket akarnád igazolni."

Nem az a lényeg, hogy nem győződtél meg, hanem az, hogy kaptál figyelmeztetést, amit levegőnek néztél. És mivel ezt tetted, a figyelmeztetést nem vetted komolyan, nem vádolhatsz senkit, amikor Isten megítél, hogy semmiről nem tudtál semmit, ezért igazságtalan az ítélet. Éppen hogy nem az, mert kapsz figyelmeztetést.

2012. ápr. 7. 16:29
 30/41 A kérdező kommentje:

"Mégis mit teljesít be? Minden ami eddig "beteljesült" csak a Bibliában szerepel, vagyis a Biblia igaz, mert azt mondja magáról, hogy igaz. Ez az ultimate érv..."

Az interneten is sok írás van arról, hogy miket jövendölt meg eddig a Biblia, és ezek hogyan teljesedtek be. Hogy még eszedbe nem jutott ennek utánanézni, ez is mutatja, hogy milyen link, lusta ember vagy.

2012. ápr. 7. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!