A Hit Gyülekezetében van név szerinti nyilvántartás a tized fizetésről, vagy anonim módon történik?
Hát elég anyagias az isten. Fizess, mert akkor neked annyi. Na de most komolyan, miért is fizettek Németh Sándornak? Nem halmozott fel még elég vagyont? Vagy adakozás lesz belőle? Na persze. Egy része lehet, hogy arra megy, de a többi zsebbe. Nem hiába akar történelmi egyház lenni a drága.
Birkák vagytok. Miért nem jó nektek egy egyszerű keresztény egyház tagja lenni?
1 - Mert "egyszerű keresztény egyház" nincs
2 - Mert a pénz nem "zsebbe" megy, hanem nagyon jól nyomon lehet követni a HGY-s pénzmozgásokat - az adóhivatal elég rendszeresen ellenőrizte a gyülekezetet az utóbbi legalább 20 évben :)
3 - Mert ha az "egyszerű keresztény egyház" alatt a katolikus egyházat érted, akkor én inkább tartozom egy olyan egyházhoz, amelyikben önkéntes alapon annyit adakozok, amennyit szeretnék, mint egy olyanhoz, ahol időnként kivetik rám az egyházi adó aktuális összegét, ahol a papok úgy prédikálnak nekem a családról, hogy meg van tiltva nekik, hogy saját családjuk legyen, ahol világszerte pedofilbotrányok vannak (és ez csak a jéghegy csúcsa), és ahol az egyház vezető tisztségviselője saját állammal rendelkezik és több milliárd dollárt érő palotában lakik.
(Nem beszélve az érsekekről, püspökökről, akiknek szintén megvan a saját "kis" palotájuk minden nagyobb városban...)
Szerintem fogalmad sincs, miről beszélsz, vagy legalábbis nem gondoltad át.
Csatlakozok az előttem szólóhoz.
Annyiban egészíteném ki, hogy a Malakiás könyve és Pál részletesen említi az anyagi bővölködést, aminek előfeltétele a hitbeli adakozás.
Egyébként a Hit Gyülekezete mind a mai napig el tudott számolni a bevételeiről. Volt idő, amikor kőkeményen rászállt a kormány, de semmi visszásságot nem találtak. És ez így van most is: a HitGy megadja azt, ami a császáré, és azt is, ami Istené (az Evangélium tanítása alapján).
"miért fizetnénk Németh Sándornak?"
Kedves válaszoló!
Abba nem gondoltál bele, hogy valamiből a Hit Gyülekezetét fent kell tartani? Hogy fizetni kell a villanyt/áramot/vizet, h technikai újításokat kell csinálni? Ez az összeg nem Németh Sándorhoz folyik be.
A kérdésre:
Nem. A Hit Gyülekezetében nincs nyilvántartás. Abszolút nem tudnak rólad mindent. Amikor bemész, nem kérdezik neved, lakcímed, telefonszámod. A tizedet egy lezárt borítékban LEHET/NEM KÖTELEZŐ a kosárba dobni, nevet NEM kell ráírni.
Azok, akik az állítják, h kötelező pénzelni a gyülit, menjenek el, és vegyenek részt az Istentiszteleten! Megfogják látni, hogy körbe viszik a kosarakat, és senkit sem dobnak ki, ha nem fizet!
Sajnos, hogy vannak itt olyan műveletlen és olvasatlan emberek, akik még Bibliát az életükben nem vettek a kezükbe.
Magukat fosztják meg az áldástól. Én akarok tizedet fizetni, mert nem akarok a jelen gazdasági tényezőktől függeni. Inkább függök Istentől. Ő irgalmas, éhségben is eltartja a benne hívőket. Aki azt választja hogy neki ez nem kell az a saját döntése. De mi hadd fizessünk tizedet, mert az Igében van megírva, hogy Isten megáldja a tizedet fizetőket. A tized igenis anonim. Én 18 éve járok a Hit Gyülekezetébe és soha még nem kérdezték, hogy fizettem e vagy mikor. Sokan vannak akik nem fizetnek. Egy dologról lehet felismerni őket: állandó anyagi problémák.
Semmiféle nyilvántartás nincs. És ez 100 %. 20 éve járok a gyülekezetbe, onnan tudom.
Van olyan barátnőm aki nem fizetett tizedet, anyagi problémája miatt.
Nevetve mesélte, hogy ha igaz lenne a monda miszerint a tizedeket könyvelik, akkor neki aztán sokszor szóltak volna.
De nem szólt senki, mert ez nem erről szól.
Viszont rengeteg anyagi problémája volt azokhoz a hívőkhöz képest akik rendszeresen fizettek tizedet.
Malakiás könyve 3:10. részében részletesen olvasható az ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!