Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki fogamzásgátlót szed,...

Aki fogamzásgátlót szed, mehet áldozni?

Figyelt kérdés
sok megtért ember válaszát szoktam itt olvasni, légyszi írjátok meg nekem, hogy is van ez. én ugy tudom, hogy nem.
2012. márc. 21. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért kérnek orvosi igazolást, hogy nem szedsz gyógyszert vagy mi?
2012. márc. 21. 14:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért ne mehetne?! A családtervezéssel kapcsolatos esetleges tilalomfákat EMBEREK állították, akik, egyházi státuszukból adódóan, kívül élnek bizonyos egyéni és társadalmi gondokon. Menj tehát bátran.
2012. márc. 21. 15:05
 3/9 A kérdező kommentje:
nem rólam, hanem egy barátnömröl van szó, és hívö emberek válaszát kérem szépen!
2012. márc. 21. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Lelkiismereti kérdés. Bizonyára sokan megköveznének ezért a kijelentésemért. :P

Én is szedem, de nem élek szexuális életet. (menstruációs korrekcióra szedem)

Ezért simán megyek áldozni is.

Viszont ha nem házasként élsz szexuális életet, azzal házasságon kívüli szexuális kapcsolatba kerülsz, ami bűn. Tehát nem a fogamzásgátló itt a lényeg, hanem a szex.

Ha házasságon belül élsz szexuális életet, és szeded a fogamzásgátlót...azt nem tudom. :) Ha úgy nézzük, ki van mondva, hogy mindenféle mesterséges fogamzásgátlás "nem engedélyezett" az egyházban.

Morális tanárom mégis azt mondta, hogy az ember nem tud olyan könnyedén hatalmas bűnt elkövetni, ami miatt ne mehetne áldozni. (pont a fogamzásgátlásról olt szó).

Az sem jó, ha az ember mindig megtartóztatja magát az áldozástól, mert (hasonlattal élve) Jézus teste kenyér és bor színben van jelent, és hogyha ezt nem fogasszik rendszeresen, akkor megromlik. Mi pedig éhesek, és szomjasak maradunk.

Szóval én továbbra is azt mondom, hogy lelkiismereti dolog.

2012. márc. 21. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:
38%

2. vagyok:

olyan embertől kaptad a választ, amilyentől szerettél volna. Továbbra is azt mondom: menjen a barátnőd nyugodtan és bátran. Ennek a hitéhez és a embersége tisztaságához nincs köze.

2012. márc. 21. 15:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, miért szedi. Ha valamilyen hormonprobléma orvoslására/bőrproblémákra, akkor minden további nélkül mehet.

Más esetben én nem tartom helyesnek, főleg, ha nem házasként nemi életet él.

2012. márc. 21. 21:37
 7/9 A kérdező kommentje:
házas és védekezés céljából szedi
2012. márc. 21. 21:55
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Miután a Biblia nem tanít a fogamzásgátlásról, de Pál apostol azt tanácsolja a házastársaknak, hogy ne vonják meg magukat egymástól csak böjt idejére, hogy kísértésbe ne essenek, én úgy gondolom, a családtervezés mindenkinek a magánügye. A fogamzásgátlás nem bűn, ugyanis nem pusztítja el a létrejött életet, hanem megakadályozza azt. Szerinted minden áldozni menő katolikus házaspárnak minimum 10 gyereke van? Na ugye. Ha számolással védekeznek akkor az ugyanolyan, mint gyógyszerrel. Nyugodt szívvel menjen áldozni.

Egy keresztény

2012. márc. 21. 22:20
 9/9 nikaa11 ***** válasza:
mit jelent az hogy áldozni? mit és mikor kell??a Bibliában igy ez nincs leirva. ha vétkezel imádkozz és bánd meg bűneidet!
2012. márc. 23. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!