Katolikusból református?
Köszönöm a válaszodat.
Azt halottam hogy a katolikusok nem néznek jó szemmel azokra, akik ezt kérik, de nem érdekel. Ezzel van valakinek tapasztalata?
Szerintem ez az egyházközségtől avagy plébániától is függ. Menj be a választott gyülekezeted lelkészi hivatalába, és ott is kérj felvilágosítást, aztán menj a katolikus paphoz is, és tőle is kérdezd meg, mit tegyél. Azt hiszem, van valami módja az átkeresztelkedésnek, de lehet, hogy csak egy konfirmáció, avagy bizonyságtétel is elegendő.
Azért nem tudom, mert nyáron lesz 23 éve, hogy református vagyok ('86-ban születtem, református családba :)), így nem igazán vagyok tisztában a külső dolgokkal. :)
22/L
Mindenképpen kell egy keresztlevél a katolikus plébániától, ahol megkereszteltek. Ha megkérdezik, miért, nyugodtan meg kell mondani, hogy át szeretnél térni. Biztos nem lesz nagy az öröm, de a keresztlevelet ki kell adniuk. Ha esetleg szépen nem menne, nyugodtan meg lehet őket fenyegetni a felettes szervvel (püspökséggel). De elvileg a keresztelésről mindenki kapott elvileg egy bizonyítványt (olyan mint a szül. anyakvi kiv.), lehet ezt is elfogadja az illető ref. lelkész.
Ha ez megvan, járhatsz szépen a ref. hitoktatásra, és leteszed a hitvallást vagyis konfirmálsz, a gyülekezet előtt. Ekkor leszel a református egyház és a gyülekezeted teljes jogú (és kötelességű) tagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!