Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok, az imának van...

Mit gondoltok, az imának van ereje? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2012. márc. 1. 16:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Az imának véleményem szerint van ereje, de az is tény, hogy vannak dolgok, amelyekért nekünk is kell tenni.

Imával elérhetjük, hogy több emberr szívében ébredjen fel az a szándék, hogy változtasson a rossz dolgokon, és hogy ők tegyenek is ezért valamit.

Az nagyon helyes, ha valaki azért imádkozik pl. hogy az emberek vigyázzanak a környezetükre, hogy ne pusztuljon ki több őserdő, meg állatfaj, de emellett nekünk is kell tenni a környezetvédelem érdekében, pl. nem csinálunk olyat, hogy kinyitjuk a csapot, és potyára folyatjuk a vizet, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a műanyag, meg fém üdítőspalackot nem dobjuk bele nyaraláskor a folyóba/tengerbe, hanem keresünk egy kukát,és oda dobjuk ki a szemetet, stb.

A fenti példával azt kívántam érzékeltetni, hogy az ima nagyszerű dolog, mert így kapcsolatba lépünk Istennel, és kérünk tőle, de Isten azt várja tőlünk, hogy mi is tegyünk azért, hogy akár mi, akár az állatok/növények sokkal jobban érezzék magukat ezen a bolygón.

A homeopátia egy orvosi módszer, az is nagyon jó, ha hozzáértő orvos megfelelően használja, és a beteg betartja az orvos utasításait,és homeopátiás kezelés alatt nem eszik/iszik olyan dolgot, amit nem szabad.

A vonzás törvénye is működik időnként, bár ezt Isten felülírhatja,és az önbeteljesítő jóslatok is működni szoktak.

Üdv: Napirai

2012. márc. 1. 18:55
 12/21 anonim ***** válasza:
96%
én nem vagyok vallásos mégis hiszek az ima erejében. a hit csodákra képes :)
2012. márc. 2. 10:17
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, sőt vallásszervezetbe sem kell tagnak lenni.

Ha valaki hisz abban, hogy az imája meghallgatásra talál, az hívő.Ilyeneket keres az Isten.

2012. márc. 2. 18:11
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Saját tapasztalatom szerint IGEN, az imának csodálatos ereje van.

Amikor egy agydaganatos gyermek gyógyulásáért százak imádkoznak és egy napon visszafejlődnek a tumorok;

Amikor egy olyan emberért imádkozik sok-sok ember, aki napok óta kómában fekszik és az orvosai szerint rajta már csak a csoda segíthet, de ha fel is ébred nem lesz épelméjű, és ez az ember a 10. napon felébred agyi károsodás nélkül;

amikor egy nő szülés közben magzatvíz embóliától haldoklik, de a család kitartóan imádkozik érte és néhány óra múlva mégis magához ölelheti gyermekét;

amikor egy ember depressziótól szenvedve , végső elkeseredésében Istenhez kiált, hogy segítsen rajta és az Úr néhány nap alatt meggyógyítja gyógyszerek nélkül, holott az orvosa szerint ez lehetetlen;

Amikor egy műtétektől rettegő ember napokig imádkozik, hogy elkerülhessen egy komoly gerincműtétet és az operáció előtt néhány órával megszűnik az addig elviselhetetlen fájdalma és újra lábra tud állni, amivel a műtét feleslegessé válik.......akkor mondja azt valaki, hogy az imának nincs ereje.

Persze a hitetlenek ezekre is találnak logikus magyarázatot. Nekik csak azt tudom kívánni, hogy soha ne legyen szükségük az ima erejére, mert bizony van amikor a tettek ereje, a magunk ereje már édeskevés és akkor jól jön az Úr ereje, melyből mindig meríthetünk erőt.

2012. márc. 3. 22:53
 15/21 anonim ***** válasza:
91%

A saját tapasztalatom az, hogy van ereje az imának.

Nagyon sok példát írt már az előttem lévő válaszoló, úgyhogy csak két dolgot tennék hozzá:

1. Nem lehet placebó-hatás az, amikor egy magzatért, egy csecsemőért vagy egy öntudatlan állapotban levő beteg emberért imádkoznak, és azok meggyógyulnak; ill. az sem, amikor olyan ember gyógyul meg, aki nem tudott róla, hogy imádkoznak érte (volt erre egy kísérlet is).

2. Nem lehet placebó-hatás az, amikor egy városban egy sátoros evangelizáció előtt sötét felhők gyülekeztek az égen, s a keresztények imádkoztak, hogy a vihar kerülje el azt a területet; a sátor környékén nem esett az eső, míg a város többi területén olyan zuhé volt, hogy sok helyen a tűzoltókat hívták az elárasztott pincékhez.

Az sem, amikor egy árvíz elöntött egy falut, s míg nagyon sok ház tönkrement az ártéren, néhány keresztény háza teljes épségben maradt.

Az sem, amikor egy kedves ismerősöm a telkén levő növényekért külön-külön imádkozott a nagy szárazságban, s egyik sem pusztult ki közülük, kivéve azt az egy fajtát, amit kifelejtett a listáról...

Persze aki nem akarja ezeket Istennek vagy az imádság hatásának tulajdonítani, az úgyis azt mondja, hogy véletlen egybeesésekről van szó. Csak hát akkor túl sok a véletlen...

Üdv. :)

2012. márc. 4. 18:54
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Berta:

1. Vagy meggyógyul vagy nem, az ezzel kapcsolatos kísérlet azt mutatta h nincs az imának ilyen hatása. A kísérlet érdekessége h 666 ezer dollárba került. :D

2. Vagy elmúlik az eső vagy nem, pl most nyáron hiába imádkoztak több ezren mégis napokig esett az eső a Csillagpont találkozón, egy csomó embernek szétázott a sátra.

2012. márc. 4. 18:59
 17/21 anonim ***** válasza:

# 16:

Én csupán hoztam néhány példát, amelyeket nem lehet placebó-hatással magyarázni, de nem állítottam azt, hogy ez általános érvényű lenne minden egyes imára.

Az essen - ne essen témában még szoktunk is vihogni tesókkal, hogy egyet nem értés esetén vajon melyik imát hallgatja meg Isten. :)

A kísérletről: szerintem nem ugyanarról beszélünk. Mint írtam, amiről én tudok, az azt mutatta, hogy van hatása az imának. A részletekre nem nagyon emlékeztem, csak arra, hogy kettős vak kísérlet volt; de megkerestem egy régebbi kérdésnél írott válaszomat, úgyhogy bemásolom ide:

< A kísérletsorozat tíz hónapig tartott, összesen 402 fő infarktus utáni, a San Franciscói Központi Kórházban fekvő beteg volt benne „érintett”. A betegeket számítógépes sorsolással, véletlenszerűen osztották két csoportba. 192 beteg kerül a kísérleti csoportba és 210 a kontrollcsoportba. Nem csak a betegek nem tudták, hogy őket két csoportra osztották, de erről nem értesítették se az orvosokat, se az ápoló személyzetet. Mind a 402 beteg megkapta a szükséges kezelést, viszont 192-ért imádkoztak is. Elég sokat.

Byrd „profi imádkozókat”, katolikus és protestáns szervezeteket keresett meg, gondosan ügyelve, hogy azok lehetőleg földrajzilag szétszórtan az Egyesült Államok különböző területein éljenek. Az imádkozók tudták, hogy olyan szívbetegért fognak imádkozni, aki most kórházban van, és elég rossz az állapota, tehát nagyon ráfér az efféle külső segítség. Hogy mégis legyen valami fogódzójuk, minden csoport megkapta egy-egy beteg keresztnevét. Abban egyeztek meg, hogy naponta egyszer (lehetőleg azonos időben) az imacsoport minden tagja fohászkodik a rájuk kiosztott „Johnért”, Williamsért”, Jenniferért” stb. A sors furcsa fintora, hogy a kiválasztott betegek nemcsak keresztények voltak, hiszen köztudott, hogy Kaliforniában gyakorlatilag a világ összes népéből és vallásából származó ember megtalálható. Egy-egy betegért legkevesebb öt, maximum hét személy imádkozott nap mint nap. Byrd professzor és munkatársai pedig eközben mind a 402 beteg minden rezdülését szorgosan feljegyezték. Amikor a kísérlet véget ért, elkészítették a számításokat és a következő, nagyon meglepő eredményre jutottak.

Azok között, akikért imádkoztak, ötödannyiszor kellett antibiotikumot alkalmazni, mint a kontrollcsoport pácienseinél. A szívelégtelenség okozta tüdőödéma harmadannyi volt, mint a kontrollcsportnál. Ez pedig már aligha lehetett véletlen! De voltak látványosabb eredmények is. Az imacsoportba tartozó betegek közül a kritikus időszakban egyetlenegyet sem kellett lélegeztetőgépre tenni, miközben a kontrollcsoport betegei közül tizenkettővel ez történt. >

Üdv. :)

2012. márc. 5. 01:49
 18/21 anonim ***** válasza:
94%

Amint látom már sokan alá támasztották azt, hogy az imának igen is van ereje!

Én is ezen az érven vagyok, a kérdés az, hogy ha imádkozunk azt szívből tesszük-e vagy pedig csak formalitásból, hogy "ó már az a pár imát elmondom azon ne múljon" !

2012. márc. 26. 16:52
 19/21 A kérdező kommentje:
Igen. A képmutatók imája nincs meghallgatva, de az igazi szívből jövő ima meghallgatásra talál, ha hittel kérünk.
2012. márc. 27. 17:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb ereje van,ha őszintén imádkozol!

Az ima egy szent fegyver!

És én itt most nem a betanult imákról beszélek,hanem ami szívből jön!

2012. ápr. 30. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!