Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, ti milyen...

Jehova Tanúi, ti milyen Bibliatanulmányozási segédeszközöket javasoltok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 17:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Én mint Jehova Tanúja is a "Mit tanít valójában a Biblia?" című könyvet tanulmányoztam először. Nagyon megtetszett ebben a könyvben hogy nem szeretett volna rábeszélni h, csak és kizárólag Jehova Tanúinak van igazuk. Hanem elmagyarázta azokat a részeket melyeket előtte nem értettem igazán a Bibliából. A záró jelbe tett Biblia versek viszont megerősítettek abban hogy nem a könyv írói találták ki ezeket, hanem a Bibliában is világosan benne áll csak lehet hogy előtte nem értettem meg igazán és a könyv írói csak érthetőbbé és könnyebben emészthetőbbé tették a Bibliát. Nagyon megtetszett a könyv. Máig is sokszor a kezembe kerül és olvasgatom. :) Szerintem nagyszerűen lehet belőle tanulmányozni és a Bibliát jobban megismerni. Ha pedig ezt elolvastad de úgy érzed h, még szeretnél többet megtudni. Ajánlom hogy vegyed fel a kapcsolatot egy Tanúval aki majd segít neked ebben. :)
2012. febr. 18. 14:55
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ha pedig ezt elolvastad de úgy érzed h, még szeretnél többet megtudni. Ajánlom hogy vegyed fel a kapcsolatot egy Tanúval aki majd segít neked ebben. :)"

Ha többet akar megtudni, akkor miert pont egy Tanuval vegye fel a kapcsolatot? Miert, a Tanu többet tud, mint barki mas?? Miert ne kutasson sajat maga, es amit/akit jonak lat, ott folytassa tovabb?

En pedig azt mondom, utana olvasson Oshot, ö igazan tud, es ezzel vesse össze addigi ismereteivel, majd olvassa el a Walsh: Beszelgetesek Istennel c. (3 db) könyvet, majd pedig tanulmanyozza a buddhizmust es a keresztenyseget, majd minden ismeretet vesse össze es kialakul egy velemenye, majd pedig vonuljon a hegyekbe remetenek, akkor fog rajönni a legnagyobb igazsagokra!

2012. febr. 18. 17:47
 13/15 anonim ***** válasza:
kihagytam: iszlamot is tanulmanyozza
2012. febr. 18. 17:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Megint az elsö vagyok. Nem tudom, Jehovaknal hogy van, a katolikus szerint benned van a Szentlelek. Es ez mas szavakkal, de mas vallasokban is megvan, csak kerdes, a Jehovak ezt minek nevezik?

Tehat magadban bent van a valasz mindenre, csak az utat lell megtisztani, tiszta szivböl akarni es kerni, kerdezni... Es ehgyszer csak azt vetted eszre, kialakult benned a valasz. Ha nem, akkor varj, hagyd magadban erlelödni az uj infokat es keress tovabb, a vege az, hogy megkapod a valaszt. Önmagadtol.

Ha mindenaron magadon kivül keresed a valaszt, akkor sztem sok-sok helyen nezz körül. A jehovaknal es mas vallasoknal is. Egy igazan jot ajanlok: Joel atya beszedei, itt erhetök el magyarul:#

inspiralouzenet (kukac) gmail (pont) com

2012. febr. 19. 23:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Mit tanit valójában a Biblia? könyvet valamint nézz be a társulat oldalára jw.org
2015. jan. 2. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!