Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gyűlölik Sátánizmus?!

Miért gyűlölik Sátánizmus?!

Figyelt kérdés

Mint Sátánista kérdem a nagyérdemű publikumot!

Egyesek, miért Csak a keresztyének által meghamisított, és elferdített képet képesek csak meglátni, ha felmerül az a kérdés: mi is az, hogy Sátánizmus?!

1: A Valódi és ismétlem Valódi Sátánizmus, már több ezer évvel a kereszténységnek nevezett betegség előtt is létezett. Ugyan, akkoriban még Sátánt és a többi Istent/Démont más nevekkel illették.

2: Ebben a vallásban, nincs vér illetve állat áldozás! Ugyan vannak olyan szervezetek akik magukat Sátánistának vallják, de ők a kereszténység által megalkotott és elferdített Gonoszban hisznek ami egyenlő a kereszténység valódi természetével. (ha valaki nem értené, itt a magyarázat: Kedves keresztények, mivel tudjátok megmagyarázni az elmúlt kétezer év alatt elkövetett vérengzéseket amiket, a ti istenetek nevében követtek el, vagy az inkvizíciót, ami ártatlanok ezreit küldte máglya halálra?) Ezekhez a csoportokhoz általában olyanok csatlakoznak akikben, már eleve ott van a gonoszság, szadizmus, és így keresnek mentséget/okokat a tetteikre. + Ezzel még a kereszténység kezére is játszanak, azáltal, hogy Sátán Atyánk rossz hírét terjesztik!

3: Vannak a divat Sátánisták akikről inkább nem akarok beszélni.

Na a mondandóm lényege az lenne, hogy bárki aki elég erőt érez magában, az jöjjön, és mondja el a saját véleményét a dolgokról, De csak akkor ha hajlandó belemenni egy kis hitvitába. Persze a kulturáltság keretein belül!

2012. febr. 12. 20:52
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
Egyszerűen azért mert mindenki abban hisz köztük én is hogy a sátán a gonosz, mert az is, és aki gonosz azt nem szeretik.
2012. febr. 12. 22:07
 12/68 A kérdező kommentje:

11# Ti teremtettétek ezt a gonoszt az által, hogy a régi Isteneket vagyis a konkurenciát bemocskoltátok. Ennyi!

Ha utána nézel egy kicsit, és nem a demagóg szövegeket ismételgeted, akkor sok mindenre fényt deríthetsz...

2012. febr. 12. 22:12
 13/68 anonim ***** válasza:
1. Nem a vallások hülyék hanem mániákusok vannak, isten nem örül az inkvizíciónak és a keresztény gyilkosságoknak. És a jó nélkül nem lehetne gonosz és ez fordítva. Most utánanézek a sátánizmusnak :D
2012. febr. 12. 22:14
 14/68 A kérdező kommentje:

Az én vallásom nem gonosz...

De ezt, te is megértheted, ha valóban utána nézel...

2012. febr. 12. 22:17
 15/68 Mirk ***** válasza:

Azért, mert minden egyes ember, onnantól kezdve, hogy képes megérteni a hallott szöveget azt szívja magába az egész életén keresztül, hogy a sátán gonosz, isten pedig jó. Ez vallástól, hittől függetlenül így van. Még a legtöbb ateista is inkább istent választaná a sátán helyett, mivel ez van mindenkibe belenevelve.

Azt javaslom kedves kérdező, hogy ha te sátánista vagy rendben, legyél senkinek sem ártasz vele, de téríteni itt vagy máshol nem javasolt szerintem. Azon túl, hogy szinte senkinek (nekem se) sincs semmi fogalma valójában a sátánizmusról - mert tényleg senki sem tud róla semmit azon kívül, hogy "biztos valami gonosz dolog" - a legtöbb emberben meglesz a beépített ellenálló mechanizmus ami révén helyből elutasítják a sátánizmus minden gondolatát.

A kérdésre röviden válaszolva: mert mindenkibe bele van nevelve, hogy gyűlöljék.

2012. febr. 12. 22:24
 16/68 A kérdező kommentje:

Ohó én nem akarok senkit megtéríteni!

Sőt nálunk a szabad akarat diktál, magyarán tilos a térítés!

Az, hogy valaki feltesz egy kérdést, amire én elmondom mi az a sátánizmus, vagy megmutatom, honnan tudhatna meg többet, szerintem még nem térítés.

Viszont azt remélem szabad megtennem, hogy válaszolok, és ki igazítom azokat a válaszokat amik, mint te magad is mondtad, olyan dolgokra épülnek amik ,,pavlovi reflex" alapján lépnek működésbe.

2012. febr. 12. 22:35
 17/68 A kérdező kommentje:
ui: köszönöm a korrekt válaszod :D
2012. febr. 12. 22:36
 18/68 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Válaszolnék a következő kérdésre:

"Kedves keresztények, mivel tudjátok megmagyarázni az elmúlt kétezer év alatt elkövetett vérengzéseket amiket, a ti istenetek nevében követtek el, vagy az inkvizíciót, ami ártatlanok ezreit küldte máglya halálra?"

Az egy dolog, hogy ki tartja magát Kereszténynek, és az megint másik dolog, hogy ki Isten szemében a Keresztény. Jézus Krisztus szerint aki csak hivatkozik a Nevére, de nem cselekszi Isten akaratát, azt Jézus nem tudja elfogadni (Mt 7,21-23)

Ebből adódóan, tehát a Krisztusi Kereszténységnek nem volt köze az inkvizícióhoz. Mert hogy a középkorban volt egy nagyszámban névleges, és kis számban igazi. Kereszténység. Az igazi Keresztények viszomt üldöztetést szenvedtek, eretneknek nevezték meg őket, és nagyon sokat közülük megöltek Isten nevében az invizícióban. Mert a középkori Egyház elvárta volna tőlük is azt, hogy engedelmeskedjenek, de ők inkább a Bibliához, és Krisztushoz ragaszkodtak. Inkább vállalták a halált, minthogy megtagadják Isten törvényeit.

Így jövendölt erről Jézus Krisztus:

"A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik. És ezeket azért cselekszik veletek, mert nem ismerték meg az Atyát, sem engem. (Jn 16,2-3)

2012. febr. 12. 22:43
 19/68 Mirk ***** válasza:

Nagyon szívesen.

Nem gondoltam, hogy téríteni akarsz, csak gondoltam felkészítelek az esetleges gyűlölködésre.

2012. febr. 12. 22:43
 20/68 A kérdező kommentje:

Mirk:

Hát ahogy a mondás tartja: Aki szelet vet, vihart arat.

De azért köszi :D

18#: van amiben igazat adok, de!

Ha valóban így gondolod, akkor a keresztény egyházak, ez eddig miért nem tagadták meg a múltjukat, nyíltan és miért nem számolták fel a kapcsolataikat az olyanokkal akik részt vettek ezekben a dolgokban? Ha jól tudom néhány olyan embert is szenté avattak akik részt vettek az inkvizícióban! Miért nem fosztják meg ezeket az embereket ettől a címtől, ha valóban szakítottak a múlttal?

Amúgy nem kellet ott, hithű kereszténynek lenni aki kiállt az igazáért. Elég volt ha az asszony ismert olyan növényeket amik gyógyították a betegségeket, és ez elég volt ahhoz, hogy megpörköljék, vagy vízbe fojtsák. De az is elég volt ha volt egy nagyobb anyajegyed!

Az, hogy a krisztusi kereszténységnek nem volt köze az inkvizícióhoz, ez olyan mintha azt mondanád, hogy a Leninista komcsiknak nem volt köze a II.Világháborúhoz.

- ez a témától elüt, de gondoljatok csak bele a kereszténység hány évszázaddal vetette vissza az emberiség fejlődését? Most azokból a tanokból élünk amiket a görögök és a rómaiak hátrahagytak, ugyan tovább lettek fejlesztve, de akkor is!

2012. febr. 12. 23:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!