A vallások ellenzik a szépségápolást? :D
Mi a véleménye arról a különböző vallásoknak,ha például egy nő szeret sminkelni,szereti az ékszereket és ügyel arra,hogy egyedi legyen a megjelenése?Persze nem arról beszélek,amikor egy nő csak a külsőségekkel van elfoglalva és más nem is érdekli.
Mit mondanak erről a különböző vallások?
Hát jó kérdés...
Szerintem ezt valláson belül is ágazatokra kellene lebontanunk.
Bár nem vagyok nagyon otthon a témában, de mindenféle ortodox irányzatban el tudom képzelni, hogy vannak tiltott dolgok.
Az ortodox zsidó asszonyok pl. a házasság után azt hiszem levágják a hajukat, de minimum nem mutogatják, mert erősen szexuális szimbólumnak számít a hosszú haj...
Akkor azt tudom, hogy zsinagógába fedetlen vállal és kilátszó bokával nagyon nagy tiszteletlenség belépni, ha jól tudom, ez a keresztényeknél is így van.
Az iszlámról nem beszélve!
A buddhizmusban talán nincsenek ilyen szigorú szabályok.
Akkor bizonyos ágazatokban a nők vagy egyáltalán nem(?) vagy csak elszeparáltan vehetnek részt az istentiszteleteken.
A sminkelés olyan ősi dolog, nem tudok róla, hogy tiltaná egy vallás, bár nyilván a templomba nem illik 2 kiló sminkkel érkezni.
Minden esetre kíváncsi vagyok a többi hozzászólásra!:)
Köszönöm szépen! :)
Tudom,hogy hülye kérdés,de ez már régóta foglalkoztat.
Személy szerint én imádok sminkelni,fodrászkodni,öltözködni,a testemet formálni,de ennek ellenére az elvontabb témák is nagyon érdekelnek.Pl.:sokat olvasok a vallásokról,lélekről,filozófiáról,művészetekről stb...
Ja és ez nálam az önkifejezés egyik formája!
Tehát nem szexi és divatos akarok lenni,hanem a külsőségekkel is magamat akarom kifejezni.
"1Pt 3,3
Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése,
1Tim.2,9
1Pt 3,4
hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt. "
Itt a hangsúly azon van, hogy ne a külsőre fektessük a hangsúlyt, hanem a belsőre. Nem azt mondja, hogy nem szabad sminkelni stb, hanem egyszerűen a külső másodlagos kell, hogy legyen a belsővel szemben.
Keresztény lány vagyok, mégis sminkelek, és csinosan öltözködöm (mindezeket mértékkel), ez nem bűn. Meg a páromnak is szeret(né)ek szép lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!