Nem engedik a szüleim, hogy elmenjek újra a Hitgyülibe, mit csináljak?

Hát nem tudom mit tennék!
Én biztosan próbálnék elmenni 1-2 órára!
Biztos nem menne a tanulás rovására, ezt kéne megbeszélnetek, hogy addig engednek, míg jól tanulsz!
Isten segítségével, meg nem fogsz rontani :)
Remélem megtudod beszélni a szüleiddel, hogy ez neked fontos lenne!
De egy jó példa az is, hogy nem jársz szórakozni, csavarogni, hanem oda jársz, és az sokkal jobb mint a züllés.
Sok sikert!

Aki azt mondja, hogy a Gyülekezet szekta, az nem tudja, mi a szekta!
Olyan buta tudatlan emberek vannak, akik nem is tapasztalták, de hallomásból továbbhülyítik az embert.
Mindenestre az elöttem szólóhoz csatlakozom!

És miért olyan fontos neked a hitgyüli?
Mi fogott meg benne annyira?
Van 3 barátnőm, akik jártak (1 még jár) oda.
A másik kettő otthagyta, mert rájöttek, hogy mekkora átverés az egész.
A 3., aki ott maradt máig nem hisz az evolúcióban.
Az én szüleim is eltiltottak a hitgyülitől (nem vagyok vallásos, zsidó iskolába jártam, nem is igazán érdekelt a dolog, csak egy ismerősöm megkért, hogy kísérjem el...
El sem engedtek.
Apám munkahelyére rengeteg olyan ember megy, akiket kisemmiztek, átvertek, úgy írattak alá velük papírokat, hogy el sem olvasták, mit írnak alá és kiderült, hogy a lakásukat/autójukat/vagyonukat a hitgyülinek adományozta,...
Anyám pedig kamaszkorában elment szintén egy barátnője kedvéért, volt egy rész, amikor a szentlélek állítólag mindenkit megszállt, mindenki hajlongott, vonaglott, anyám nem érzett semmit, erre hátulról egy beépített ember meglökte.
Szerinted?...
A hitgyüli elméletileg nem szekta, gyakorlatilag az.
Ahogy a szcientológia is egyháznak meri titulálni magát... Ettől még minden épeszű ember tudja, hogy szekta.
Ahogy írták előttem is, ebben a korban még nagyon fogékony és befolyásolható vagy!
Pár év múlva hálát adsz majd a szüleidnek, hogy nem engedtek részt venni abban az agymosásban.
Hallgass rájuk, még nagyon naiv vagy, ők jót akarnak Neked, tudják, mit miért nem engednek!
Nem elég, hogy a tanulás rovására menne a hitgyülizés, de onnantól, hogy hitgyülisnek vallod magad, az értelmesebb emberek egyszerűen megbélyegeznek.
És elvágtad magad a normális gondolkodásúak világától.
Ha pedig a vallás(ok) iránt érdeklődsz, temérdek érdekes irodalom áll rendelkezésedre!
A maga módján mind elképesztően érdekes (én már csak tudom, judaisztikán ugyanúgy tanultunk az iszlámról, a buddhizmusról, a kereszténységről és olyan vallásokról, amikről előtte nem is hallottam...)
Nem lettem vallásos, de minden vallásból magamévá tettem, amit arra érdemesnek találtam.
Remélem, ezzel a kis kompromisszummal is beéred!:)

Kedves mindenki!
A kérdés nem arról szólt, hogy nektek mi a véleménytek a Gyülekezetről!
Csak szólok!
Mi értelme megpróbálni lebeszélni egy fiatal lányt egy Istenhez vezető útról?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!