Hiszel Istenben? Volt már, hogy számíthattál rá?
Rád gondoltam, igen :)
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mint írtad, zsidó neveltetést kaptál. Ez hozzájárult ahhoz, hogy nem hiszel Istenben, vagy ez ettől teljesen független?
neeem!:)
ez ettől teljesen független, judaisztikából mindig is ötös voltam és nagyon is érdekelt a dolog.
ráadásul a tanárunk, amikor más vallásokról tanultunk, mindig pártatlan maradt, sosem mondta, hogy "a zsidóság az igazi", ami nekem nagyon szimpatikus volt.
azt is tudta, hogy én és még pár másik gyerek nem vagyunk vallásosak, ebből soha semmi probléma nem volt.
(alapból az tetszik, hogy hittérítő zsidót még nem hordott a hátán a föld... semmit nem erőszakolnak rád. sőt, elég nagy meló betérni...)
de mivel a "hétköznapi" életemben egyáltalán nincs semmilyen szerepe egyik vallásnak sem (a szüleim nem is kereszteltettek meg, csak volt karácsony meg húsvét, de olyan "ateista-féle" mária meg kisjézus nélkül, a suliban meg peszach, hanukkah stb ami jó buli volt gyerekként és ennyi), ezért egyáltalán nem is érzem szükségét, hogy bármelyiket is gyakoroljam.
de a zsidóság mindig is közelebb fog állni a szívemhez.:)
Köszönöm a gondolatokat # 8/14-es válaszoló.
Csak a Lukács 9: 49, 50-es kapcsolatban szeretnék egy gondolatot mondani. Jézus azért nem akadályozta meg a férfit, mert a keresztény gyülekezet még nem jött létre. Ennélfogva a férfinak nem kellett Jézussal tartania ahhoz, hogy higgyen a nevében és démonokat űzzön ki. Az, hogy az illető nem tartozik az ő csoportjukhoz, még nem jelentette azt, hogy egy független gyülekezethez tartozott.
De úgy legyen, hogy aki nincs ellenünk az velünk van
Akármennyire is hiszed,hogy létezik akkor sincs ilyen mindenható figura a valóságban.
A mesevilágban és a papok nagy üzletében létezik a képzelt
kegyetlen,gyilkos bibliai istenfigura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!