Mikor Judás elárulta Jézust 30 ezüst dénárért azok milyenek voltak? Milyen dénárok?

Ezen a kepen a Kr.u. 14. evtol a 37. evig hasznalatos denart lathatunk, tehat feltetelezheto, hogy egy ilyen denar volt a fizetoeszkoz:
A kovetkezo linken pedig rakerestem a Kr. u. 30-ban hasznalatos denarokra, tehat arra az idoszakra, amikor Jezust keresztrefeszitettek:
Remelem ez segitseget nyujt majd a munkadban.

Elozo vagyok :D.
Kicsit jobban utananeztem es valoszinusitheto, hogy Judas ezt az ezuspenzt (abbol is 30-at) fogadta el:
Nem denart fogadott el tehat, hanem ezustpenzt. Ket kulonbozo fizetoeszkozrol van szo. Amikor a farizeusok torbe akartak csalni Jezust es megkerdeztek tole, hogy kell-e adot fizetni a csaszarnak, akkor a romai birodalom altal hasznalt denart kert es azon alapjan jelentette ki ("Kinek a kepe van rajta?"), hogy mikepp kell cselekedni az adoval kapcsolatban. Mint tudjuk, Palesztina akkor romai fennhatosag ala tartozott.
Itt van a tobbi keptalalat Judas ezustpenzerol: [link]
Maskulonben mai valutaban atszamitva, az akkori 30 ezustpenz kb. 950 amerikai dollarnak, azaz korulbelul 224 ezer magyar forintnak felel meg.
Nos, remelem igy mar teljes az informacio, amit ezzel kapcsolatban tudni szerettel volna.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!