Sok keresztényt ismerek, aki "szélsőjobbos". Közülük kettő református lelkész is. Állandóan zsidók, cigányok, b*zik kiirtásáról beszélnek. Éltetik a nácizmust. Hogy jön a kettő össze?
Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 21:53
11/22 anonim válasza:
Isten nem részrehajló. Isten szolgái sem azok. Bár a Biblia nyíltan elítéli a homoszexualitást, az igaz keresztényeknek nem szabad az embert elítélniük. Azt nem nézzük jó szemmel, amit gyakorolnak, nem pedig őket, mint embereket. Zsidók és cigányok is emberek, Isten előtt mindenki egyforma.
12/22 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Ebből is látszik hogy az utolsó napokban élünk mivel a Biblia azt írja hogy emberekből kihűl a szeretet.(Máté 24:12)Azok a keresztények akiket te említettél nem bizonyulnak Jézus igaz követőinek mert Jézus soha nem avatkozott bele a politikai ügyekbe.
13/22 enahma válasza:
Református lelkészként azt mondom: SEHOGY. De sajnos a teológiai diploma még nem biztosíték butaság, gonoszság és e kettő változatos elegyei ellen.
14/22 anonim válasza:
A református neveléshez hozzátartozik a "náci" nevelés. Apám református lelkész:)
15/22 anonim válasza:
Utolsó vagyok: Hazudtam! Nem kérek több levelet, amiben ócsároltok.
16/22 anonim válasza:
Napirai11 válasza:
Kedves Utolsó!
Le lehet tiltani az üzenetek menüpontban azokat a felhasználókat, akiktől nem akarsz üzenetet kapni. Ha valaki ócsárol, tiltsd le az üzenetküldőben az illető felhasználót, és nem fog tudni neked privit írni.
Üdv: Napirai
17/22 anonim válasza:
Sehogy. De ez nem ujjabban van így még inkább??? a világháborúban katolikusok rejtegettek zsidókat a házaikban. Mitől korcsosult el ennyire az egyház? egyedül pár újító gyülekezet tartja a Biblinak ezeket az igaságait, és le a kalappal előttük, hogy ezért vállalják az üldöztetést, kirekesztést, hogy kitartanak az igazi keresztény szemlélet mellett. Egyébként reformátusokról én is tudom hogy átszőtte őket az antiszemitizmus, nem is kicsit!
18/22 anonim válasza:
A kereszténységgel természetesen teljességgel szemben áll a rasszizmus, vagy bármilyen fajta gyűlöletkeltés. Sajnos nekem pont ma volt szerencsém személyesen hallani a gyülekezetem (református) lelkészét ,félreérthetetlenül rasszista szöveget előadni a szószékről. A Biblia tanításával gyökeresen ellentétes, sátáni gondolkodásmód ez,amelyet a magyarországi református egyház dédelget.
19/22 anonim válasza:
Ehhez tudni kellene, hogy kit, azaz milyen tanokat valló embereket tartasz keresztyénnek? Ugyanis nem mindig arany az, ami annak látszik, ugyanígy pár kérdés után a legtöbb keresztyénről kiderül, hogy fogalma sincs a biblia tanításáról. "Szélsőjobbos" keresztyént nem ismerek. Eleve "gyanús" lenne, ha valaki olyat hirdetne, amit felsoroltál, ugyanis a keresztyén tanítás kizárja ezt. (Egyébként nem tudom elképzelni, hogy egy lelkipásztor a szószéken ilyesmit beszélne. Ehhez valami bizonyíték is kellene.)
20/22 anonim válasza:
14,58 - ha hallottad, és nem álltál fel, akkor cinkos vagy! Egyébként pedig a biblia szerint nincs egy nagy egyház, amely alá tartozna a sok egyházközség és egyházkerület. Így a magyar gyakorlat csak névben református, mert a református egyházban nincs hierarchia, nincs alá és fölérendeltség, hanem sok kis egyház van, amelyik mindegyik külön külön szuverén, és csak Istennek vannak alárendelve, Isten Igéjének. Ezért ne általánosíts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!