Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok keresztényt ismerek, aki...

Sok keresztényt ismerek, aki "szélsőjobbos". Közülük kettő református lelkész is. Állandóan zsidók, cigányok, b*zik kiirtásáról beszélnek. Éltetik a nácizmust. Hogy jön a kettő össze?

Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 21:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Isten nem részrehajló. Isten szolgái sem azok. Bár a Biblia nyíltan elítéli a homoszexualitást, az igaz keresztényeknek nem szabad az embert elítélniük. Azt nem nézzük jó szemmel, amit gyakorolnak, nem pedig őket, mint embereket. Zsidók és cigányok is emberek, Isten előtt mindenki egyforma.
2012. jan. 20. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ebből is látszik hogy az utolsó napokban élünk mivel a Biblia azt írja hogy emberekből kihűl a szeretet.(Máté 24:12)Azok a keresztények akiket te említettél nem bizonyulnak Jézus igaz követőinek mert Jézus soha nem avatkozott bele a politikai ügyekbe.

2012. jan. 20. 19:02
 13/22 enahma ***** válasza:
100%
Református lelkészként azt mondom: SEHOGY. De sajnos a teológiai diploma még nem biztosíték butaság, gonoszság és e kettő változatos elegyei ellen.
2012. jan. 22. 14:18
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
A református neveléshez hozzátartozik a "náci" nevelés. Apám református lelkész:)
2012. jan. 28. 16:41
 15/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: Hazudtam! Nem kérek több levelet, amiben ócsároltok.
2012. ápr. 17. 19:31
 16/22 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Utolsó!

Le lehet tiltani az üzenetek menüpontban azokat a felhasználókat, akiktől nem akarsz üzenetet kapni. Ha valaki ócsárol, tiltsd le az üzenetküldőben az illető felhasználót, és nem fog tudni neked privit írni.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 18. 18:08
 17/22 anonim ***** válasza:
Sehogy. De ez nem ujjabban van így még inkább??? a világháborúban katolikusok rejtegettek zsidókat a házaikban. Mitől korcsosult el ennyire az egyház? egyedül pár újító gyülekezet tartja a Biblinak ezeket az igaságait, és le a kalappal előttük, hogy ezért vállalják az üldöztetést, kirekesztést, hogy kitartanak az igazi keresztény szemlélet mellett. Egyébként reformátusokról én is tudom hogy átszőtte őket az antiszemitizmus, nem is kicsit!
2012. júl. 14. 01:16
 18/22 anonim válasza:
54%
A kereszténységgel természetesen teljességgel szemben áll a rasszizmus, vagy bármilyen fajta gyűlöletkeltés. Sajnos nekem pont ma volt szerencsém személyesen hallani a gyülekezetem (református) lelkészét ,félreérthetetlenül rasszista szöveget előadni a szószékről. A Biblia tanításával gyökeresen ellentétes, sátáni gondolkodásmód ez,amelyet a magyarországi református egyház dédelget.
2012. júl. 15. 14:58
 19/22 anonim ***** válasza:
Ehhez tudni kellene, hogy kit, azaz milyen tanokat valló embereket tartasz keresztyénnek? Ugyanis nem mindig arany az, ami annak látszik, ugyanígy pár kérdés után a legtöbb keresztyénről kiderül, hogy fogalma sincs a biblia tanításáról. "Szélsőjobbos" keresztyént nem ismerek. Eleve "gyanús" lenne, ha valaki olyat hirdetne, amit felsoroltál, ugyanis a keresztyén tanítás kizárja ezt. (Egyébként nem tudom elképzelni, hogy egy lelkipásztor a szószéken ilyesmit beszélne. Ehhez valami bizonyíték is kellene.)
2012. júl. 15. 21:33
 20/22 anonim ***** válasza:
14,58 - ha hallottad, és nem álltál fel, akkor cinkos vagy! Egyébként pedig a biblia szerint nincs egy nagy egyház, amely alá tartozna a sok egyházközség és egyházkerület. Így a magyar gyakorlat csak névben református, mert a református egyházban nincs hierarchia, nincs alá és fölérendeltség, hanem sok kis egyház van, amelyik mindegyik külön külön szuverén, és csak Istennek vannak alárendelve, Isten Igéjének. Ezért ne általánosíts!
2012. júl. 15. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!