Tegyük fel, hogy akit a világon a legjobban szeretsz meghal a karjaidban, és Krsizus áll meg melletted, feltámasztja a szerettedet, és annyit mond kövess engem, én vagyok az Isten báránya...
Megtérnél, ha ateista lennél, és ez megtörténne veled?
Nem írtad, kérdező, de miután a halál is a hívők szerint Istentől van, ezért az a történeted, hogy Isten elveszi egy barátom életét, hogy Jézus feltámaszthassa, hogy én megtérjek. Ugyanaz a képlet. Engem meg senki ne terrorizáljon semmivel, majd ha én úgy döntök, akkor megtérek, de ahhoz nem kell majd meghalnia és felélednie senkinek. Ha meg nem akarok, kiírthatja az egész családomat, akkor sem fogok.
2012. jan. 13. 21:18
12/27 A kérdező kommentje:
Nem ő vezette be a halált! Az emeber vezette be a halált, azzal, hogy elhagyta az Istent, mert azt hitte majd ő okosabb lesz. Csak egy parancsolat volt! Ezt sem tudta betartani!
2012. jan. 13. 21:19
13/27 bánomisén válasza:
Sőt, akkor meg pláne nem. Azért adott szabad akaratot, hogy én döntsek, akkor meg ne akarjon irányítani.
2012. jan. 13. 21:19
14/27 bánomisén válasza:
Tehát az ember döntött úgy, hogy halandó lesz, ezzel felül bírálta istent, aki halhatatlannak teremtette. Ezek szerint az ember megvétózhatja istent és megváltoztathatja a döntéseit. Ezt mondod?
2012. jan. 13. 21:20
15/27 bánomisén válasza:
*felülbírálta - bocs
2012. jan. 13. 21:20
16/27 A kérdező kommentje:
Ez volt a kérdés lényege! A szabad akarat! Választhatsz, kérsz belőle vagy nem? Nem a halált mutatta meg, hanem a feltámadást, és azt, hogy ha akarod (választhatsz, én megmutatom, mert eddig nem hittél), hogy örök élet azokkal akiket szeretsz, vagy nem. Ti választottatok.
2012. jan. 13. 21:23
17/27 bánomisén válasza:
Akiket szeretek, azok javarészt itt vannak és nem öldösik egymást csak azért, hogy őket válasszam. Így a döntés egyértelmű :-)
2012. jan. 13. 21:24
18/27 anonim válasza:
Nem úgy van ember megenni alma isten büntetni halállal. Kétlem hogy É és Á megakart volna halni bár lehet isten nagy zsarnok volt és inkább önként vetettek véget a saját hallhatatlanságnak.
Ha az ember okozta volna az így lenne: De fincsa volt ez az alma kell az örökélet a fenének, inkább halok meg mint élek egy luxus ketrecbe.
2012. jan. 13. 21:27
19/27 A kérdező kommentje:
Ki öldös kit?
2012. jan. 13. 21:27
20/27 bánomisén válasza:
A te istened az embereket. Ő adta az örök életet az első emberpárnak, a bűnbeesés után ő is vette el tőlük. És tőled is, meg tőlem is.
De szerencsére feltalálták menetközben a reinkarnációt, úgyhogy már ez sem probléma ;-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!