Római Katolikus bérmálásra jó a szent Xénia név?
Figyelt kérdés
Csak mert a google azt hozza ki h ortodox, de akkor római k. nem választhatja?2012. jan. 9. 19:23
1/7 zozi1111 válasza:
3/7 anonim válasza:
Ha van szentje akkor választható.
4/7 anonim válasza:
Okosabb lenne nem hangzás alapján, hanem személyiséged alapján választani védőszentet. A bérmanevedet feltehetően úgysem fogod használni, vagy legalább is nem hivatalos névként... Egy ismert 20. századi (magyar) szentet keressél inkább!
5/7 anonim válasza:
Létezik 20. századi magyar szent?
6/7 anonim válasza:
Nálunk az volt a szokás, hogy a bérmálkozó a bérmakeresztszülő keresztnevét vette fel. Bár én már nem tartottam magam ehez a szokáshoz. A keresztapám Gyula volt, én viszont Imre lettem. Ezt viszont én választottam St. Imre herceg után, aki máig fontos szerepet tölt be vallási életemben.
#5 Vannak.
7/7 A kérdező kommentje:
hát ha a bérmakeresztszülő neve kell akkor Eta leszek...
2012. jan. 12. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!