Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Isten szánhat nekem egy 19...

Az Isten szánhat nekem egy 19 évvel idősebb férfit?

Figyelt kérdés
L/23

2012. jan. 4. 16:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A második feleségem 23 éves volt amikor össze jöttünk, én akkor 34 éves voltam. Tehát 11,5 év köztünk a korkülönbség. Az első házasságomban csak 4,5 év volt a korkülönbség, tehát ha igazak lennének a társadalmi normák, annak kellett volna jobban működnie. De a második házasságom sokkal sikeresebb. Ez persze nem válasz arra, hogy neked hozzá kell-e menned egy 19 évvel idősebb férfihez, csak azt mutatja, hogy az élet sokkal bonyolultabb, sem hogy általános receptekkel meg lehetne bármit oldani. A kérdésed helytelen feltevésére pedig néhány példát írok:

Az Isten szánhat nekem egy szőke férfit?

Az Isten szánhat nekem egy 10cm-el alacsonyabb férfit?

Az Isten szánhat nekem egy néger férfit?

Nem tudom, érted-e a lényeget?

A kérdés helyesen: Az Isten őt nekem szánja? Mindegy hány éves, vagy bármilyen külső és belső tulajdonsága, csak az a kérdés, ha hozzá mégy, boldog leszel-e vele. Tudod-e szeretni egy életen át, kitartani vele és mellette jóban rosszban, stb.

Tehát, ha a kérdés általános, akkor a válasz igen, szánhat. De ha konkrét személyről van szó, azt itt senki meg nem tudja neked mondani, hogy köss-e vele házasságot vagy sem.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 18. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!