Vallásom református?
Habár még sosem tértem att, de gondolom mindkét helyen csak iktatják a változást.
Gyónni elméletileg bárki gyónhat, szerintem papja válogatja, hogy hogyan áll hozzá.
Mondd azt, hogy nem vagy megkeresztelve és szeretnél katolikus lenni, a refi keresztleveledet meg rakd el emlékbe.
Nem kell mindent mindenkinek az orrára kötni.
A keresztségedet elfogadja a katolikus egyház, a keresztség ugyanaz. Nehogy megsemmisítsd a keresztleveled! Egy keresztség van, az érvényes.
Ha gyónni szeretnél, akkor fel kell, hogy készítsenek rá, csak úgy nem megy, mert más vallású nem gyónhat, csak katolikus. Tehát előbb katolizálnod kell. Keress egy papot, mondd meg, hogy reformátusnak kereszteltek, mutasd meg a keresztleveled, és mondd meg, hogy katolikus szeretnél lenni. Mindenhol máshogy megy, van, ahol egyénileg, van, ahol csoportba kell járnod valamilyen hittanra, hogy megismerd Istent jobban, és az egyházat, ahova csatlakozni akarsz.
Aztán a pappal együtt kijelöltök időpontot az első szentgyónásra és elsőáldozásra.
Amúgy konfirmációd volt? Ha nem, akkor nem kell külön hitvallást tenned a kat. egyházban, de ha volt, akkor ez is szükséges.
üdv: egy katolizált ref.
És miért döntöttél így ha nem vagyok túl indiszkrét?
(Egyébként én is katolikus vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!