Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nem vallásos zsidók ünnepeln...

A nem vallásos zsidók ünnepelnek keresztyén ünnepeket?

Figyelt kérdés
Pl. illik boldog Karácsonyt kívánni, vagy ilyesmi?
2008. márc. 29. 12:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Na de most nem vallásos vagy zsidó emberekről van szó. Mert a nem vallásos, azaz ateista emberek ünnepelnek azért keresztány ünnepeket a hagyományok miatt. A zsidóknak pedig külön ünnepeik vannak, náluk pl nem karácsony van, és máskor vannak az ünnepeik.
2008. márc. 29. 12:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak nem vallasos zsido barataim. Ez egyentol fugg es a nem vallasossagtol, mert azert ok is megemlekeznek a zsido ujevrol vagy passover-kor nem esznek kenyeret.

Ugyanakkor Karacsony es Uj Ev elott ugyanugy kuldenek udvozlolapot, hogy minden jot kivannak es en is, hogy boldog Karacsonyt megha nekik Hannukah-nak hivjak is.

En mindig elsutom, hogy az idei Hannukah lapot a tavalyi karacsonyfambol csinaltak....

Azzal, hogy valaknek jot kivansz jeles alkalmakkor egyaltalan nem serto sot! Szerintem nagyon kedves.

En is kaptam mar Hannukah ajandekot a barataim gyerekei meg karacsonyi ajandekot tolem. Voltam zsido Uj Evkor zsinagogaban - pedig talpig kereszteny vagyok - es senki nem zavart el.

2 olyan barati csalad is van ahol a hazastarsak egyik fele zsido a masik meg kereszteny vagy buddha...akkor el tudod kepzelni, mi zajlik Karacsony korul nalluk...:o)

2008. márc. 29. 12:59
 3/13 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak: a nem vallásos zsidót úgy értettem, hogy valaki zsidó családból származik, de nem igazán jár zsinagógába, meg ilyesmik. De nem úgy értem, hogy ateista, szóval ettől még hihet Istenben. Mint ahogy én sem tartom magam vallásos keresztyénnek, csak hívőnek, szóval én sem nagyon járok templomba, de azért megünnepeljük a Karácsonyt meg a Húsvétot.
2008. márc. 29. 13:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem vannak muzulmán ismeröseim , meg budhista is és mikor kari szünetre vagy húsvéti szünetre megyünk mindig kívánunk boldog ..... dolgoztam egy amerikai zsidó családnak aki nekem karira vett ajándékot én meg nekik hannukára.
2008. márc. 30. 19:43
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
Ez persze embertől is függ! Az én barátom azt sem tudta pl. mikor van karácsony és mit kell csinálni húsvétkor, de most pl velünk is "ünnepel", és boldog karácsonyt+húsvétet kívánt, azért mi sem ünnepeljük annyira a karácsonyt mióta nem lehet velünk a családunk összes tagja, nem volt karácsonyfa, ami miatt neki is könnyebb volt így "ünnepelni".
2008. márc. 31. 06:37
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
A zsidók elárulták Jézust mégis mit ünnepelnének?
2008. ápr. 11. 10:45
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Iizrael és a parlamentje is tele van ateista zsidókkal.
2008. ápr. 12. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vallásos keresztények tartanak ramadant/muszlim szokás/?
2008. ápr. 13. 20:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy azok a zsidók, akik pl. Magyarországon élnek, tehát egy olyan országban, ahol ennek hagyománya van.
2008. ápr. 14. 11:00
 10/13 anonim válasza:
Hanukarácsony :)
2008. okt. 23. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!