Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy áll az "élőlényteremtés"...

Peruccsia kérdése:

Hogy áll az "élőlényteremtés" projekt?

Figyelt kérdés

Kb másfél évtizede a gimiben mesélte a biosztanár, hogy már eléggé előrehaladott az aminosavakból történő élőlény-előállítás tulajdonképpen -teremtés.

Ha jól tudom az élőlény ismérvei: 1 táplálkozás 2 helyzetváltoztatás 3 szaporodás, és az első kettőt már sikerült reprodukálni, azaz valami elfogyaszt ez mikroszkópikus "valami" és az ebből nyert energiát mozgásra használja, (ja meg ölésre! de csak mint pl egy sav, valahogy kicsinálja az egysejtűeket) Az igazat megvallva még így is sokkal primitívebb egy bacilusnál, egy igazi egysejtű "előállítása" többszáz évig tart, bonyolultabb élőlény eseten ez többezer évet jelent, viszont a tudomány rohamosan fejlődik, gondoljatok csak a számítógép-fejlesztésre.

Azóta viszont nem hallottam semmit sem, igaz nem is érdeklődtem iránta. Ti tudjátok hogy áll ez a projekt, mert valahogy nem reklámozzák az utóbbi időben?

Nem véletlenül írtam a Vallás topikba, nyugodtan vallási szemszögból írjátok meg ezirányú véleményeteket erről az istenjátszásról.

2011. dec. 12. 15:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Milyen alapokra gondolsz? Atomi szintre? Ez tényleg csak álom."

Egy olyan álom, amihez egyre közelebb kerülünk.

"Ha mi emberek képesek vagyunk arra, hogy a baci főbb alkatrészeiből, annak mintájára kiegészítsünk egy másik bacit és "csodálatos módon" az működik, akkor "életet teremtettünk"?"

Még mindig nem mondtam, hogy életet teremtettek. Sehol sem mondta senki. Te akarsz szavakat adni mások szájába, amit aztán győzedelmesen megcáfolhatsz.

"Az állításod viszont nem igaz, mert ha egy robot képes arra, hogy lemásolja önmagát, akkor az már azt bizonyítja, hogy magát a robotot nem tervezte senki?"

Csakhogy az ember nem robot. Legalább annyira nem az, mint ahogy nem isten.

"Nem, az alapoktól elemi részecskékből összerakott élő létrehozása nem működik - és nem csak technológiai okokból."

Mondod te.

"Az eddigi eredmények pedig nem bizonyítják, hogy az élet "csupán" csak az anyagi szerveződés egy magasabb foka. Erre ez a kísérlet nem bizonyíték."

Úgy gondolom szerinted soha semmilyen eredmény nem fogja bizonyítani. Igazság szerint nem is érdekel a véleményed. A kérdést a kérdező írta ki. Felőlem élhetsz begubózva azt mantrázva, hogy "Engem akkor is teremtettek! Engem akkor is teremtettek!", és a világ legnagyobb részét ugyan úgy nem érdekli.

Folyton ellent mondasz önmagadnak. Hol azt mondod, hogy képtelenség élő szervezetet létrehozni, mert az élet több, mint a részek egysége, hol egy géphez hasonlítod, aminek az újragyártása (szintén) a te álláspontodat bizonyítja. Jó lenne már határozni végre, mert így csak nevetségessé teszed magad.

2011. dec. 12. 20:16
 12/14 anonim ***** válasza:

"A fentiek alapján az idézeted mellébeszélés, szalmabáb érvelés."

De hát pontosan azt csinálod, amit az idézet előrevetített.

"De azt még senki sem bizonyította, hogy csupán az anyag speciális "magasabb-rendű" szerkezete okozná az élet lényegét és az Életnek nincs élő forrása."

Türelem. Annak is eljön majd az ideje.

2011. dec. 12. 20:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem gondolom ellentmondásnak, hasonlatot írtam.

Tehát röviden: az életerőt (szellemet) az emberbe és az állatokba "lehelte" bele Isten teremtéskor a Biblia szerint. Ezt a közös forrásból - eredendően tehát egy Élő intelligenciától származó életerőt kapjuk szüleinktől és adjuk tovább a gyermekeinknek. Hogy ez az "élet lehelete" lehet, hogy "csak" az anyagi világba kódolt "képesség" lenne az életre? Nem tudom, de akár az is lehet.

Ettől mit sem változik a tény, hogy ebbel az anyagi világban, a részben manipulált életformák létrehozásához IS élő és intelligens lényekre van szükség. Az Élet maga ettől még egy alapvető forrásból származik és nem a kémiai evolúció véletlen és "szükségszerű" terméke.

Tehát elmondhatjuk, hogy ha az alapoktól raknának is össze egy sejtet (amiben jelen állás szerint nem hiszek), akkor is igaz az állítás, hogy az Élet maga egy közös élő és intelligens forrásból származik.

Mert ugye azt kijelenthetjük, hogy attól, miszerint egy sejtet talán képesek lennének összerakni a rendelkezésre álló szerves molekulákból, még az élet Isten nélküli "véletlen" vagy "szükségszerű" létrejöttére nem lesz bizonyíték!

2011. dec. 12. 20:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Ahogy az idézet mondta, minden az értelmes tervező bizonyítéka és mindennek az ellenkezője is.

Reménytelen vagy.

2011. dec. 12. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!