Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem szerepel a felsorolá...

Miért nem szerepel a felsorolásban?

Figyelt kérdés

Katolikus misén amikor a pap könyörög az áldozati felajánlás elfogadásáért az egyház, a pápa, a püspök, a papság.....hívők javára, soha nem említik, nem könyörög a bűnösökért, a hitetlenekért, az egyház ellenségeiért, csak magukért.

Vagy ők nem olvasták Krisztus szavait?

"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket."

Miért nem ajánlanak fel misét az egyház "üldözőinek", a bűnösöknek, a hitetleneknek, a protestánsoknak...?

Erről még egyszer sem hallottam.

2011. dec. 10. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Pedig én már sokszor hallottam. Ez a különbség köztünk.

Ezzel meg nem is kell túlzásba esni - azért a hívőkért is szabad.

2011. dec. 10. 22:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem a "miatyánkra" gondolok, hogy "bocsásd meg az ellenünk vétkezőknek", hanem mikor sorolja, hogy áld meg a x pápánkat, érsekünket, stb.
2011. dec. 10. 22:54
 3/7 A kérdező kommentje:

" Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?

És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é? "

2011. dec. 10. 22:57
 4/7 anonim ***** válasza:
48%

A katólikus egyház nem egészen áll olyan közel a Krisztusi felfogáshoz,mint ahogy azt beállítják....(az bizonyos értelemben vonatkozik az egész kereszténységre is)

ahol vallás van,ott kisebb-nagyobb mértékben megjelenik az önzés,a egyházi emberek hatalmaskodása,vitathatatlannak kimondott dogmák,korrupció.Szóval az ilyen felfogás megnehezíti nekik,hogy szeressék a hitetleneket,egyház elleneseket,más vallásúakat stb...

2011. dec. 11. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Voltál Te már nagyszombati vigílián? Ha nem, kérj meg egy papot, hogy mutassa meg a könyörgéseit. Egyébként hétköznapi miséken is vannak azért ilyenek. Nem lehet minden szentmisén abszolút mindenkit részletesen felsorolni, mert sosincs vége. Ha csak vasárnap jársz misére, csomó mindent nem hallasz, ami a napi liturgiában benne van, így nincs jogod ítélkezni.
2011. dec. 11. 22:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert a liturgia pont azon részén éppen őértük könyörög, az nem jelenti, hogy más alkalommal nem történik meg a bűnösökért való könyörgés és imádság.

Mindamellett a mise, mint vallásos összejövetel elsősorban közösségépítő célzatú, és ezért inkább szól a közösség egykori és jelenlegi tagjairól (vagyis a vallás követőiről), mint az azon kívül esőkről, de ez, mondhatni természetes dolog, ennek ellenére rendszeresen hirdetik a misén a békét, a másik ember tiszteletét és szeretetét, általában az általad idézett igére hivatkozva.

2011. dec. 12. 02:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem ajánlanak fel misét az egyház "üldözőinek", a bűnösöknek, a hitetleneknek, a protestánsoknak...?"

A misét azért ajánlják fel általában amiért a hívők kérik. Én például a szüleimért szoktam misét kérni, pedig édesapámat korábban gyűlöltem mert elég sokat ártott a családunknak. És imádkozom azokért is akik nekem ártottak, például akik megvertek vagy akik gyerekként terrorizáltak.

2011. dec. 12. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!