Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit értesz pontosan az Isten...

Mit értesz pontosan az Isten szó alatt? Hol van Isten?

Figyelt kérdés

Ha lehet, ne felületes mellébeszélés legyen, mint azt sokan szokták! HA hívő vagy, akkor pontosan tudod a választ! Elképzelés, felfogás stb ...

Erre lennék nagyon kíváncsi, köszi :)

2011. dec. 9. 22:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

(off 10."a vallások felosztják a dolgokat Istenre,meg a S ra"

- ez csak a duális világképű vallási tanításokra vonatkozik. Ilyenek voltak pl. a korakeresztény gnosztikus eretnek szekták. A történelmi vallások mindig is a duális kettőzött, tükrözött gondolkodás MEGHALADÁSÁRA tanítottak - és eretnekként üldözték a duálist véglegesen képzelő gondolkodókat. A dualitást a fény irányában kell elhagyni - de ez elég bonyolult, és itt off is)

2011. dec. 10. 09:08
 12/16 anonim ***** válasza:

"- ez csak a duális világképű vallási tanításokra vonatkozik."

Igen,igazad van.

09:01

2011. dec. 10. 09:23
 13/16 pelgrim ***** válasza:

Isten egy hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen Forrása bennünk és körülöttünk mindenütt;

Isten a mindenható Törvény, a vezérlő Alapelv mindenben; Isten az eredeti önfejlesztő Ihlet, melynek leg-előbbre haladt fejleménye itt a földön mi emberek vagyunk. Isten nem egy valaki, de válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyának nevezte.

2011. dec. 10. 09:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Én régen nem tudtam Istenben hinni, afféle tanított logikával arra jutottam, hogy hülyeség az egész. Aztán Olvastam, belegondoltam, utánajártam, de még ekkor se mertem kijelenteni, hogy Isten van, hanem inkább az univerzum egészét átható teremtő erőre, akaratra, gondoltam. Később kiderült számomra, hogy régen az emberek nem is voltak olyan hülyék, és voltak olyan "vallások" amelyek ezt az univerzális egységet nevezték Istennek, amiben minden benne van. Azóta mondhatom, hogy igen hiszek EGY Istenben.
2011. dec. 10. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Mivel nem kötötted ki, hogy csak hívők válaszát várod.

Az Isten szó alatt a zsidó-keresztény istent, az isten szó alatt pedig bármelyik mitológiai alakot, amit/akit teremtő erővel ruháznak fel.

2011. dec. 10. 14:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Isten magát személyként jelenti ki a Bibliában.

Van öntudata, gondolkodik, érez, van alakja.

Tud kérdezni, válaszolni.

2011. dec. 27. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!