Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit értesz pontosan az Isten...

Mit értesz pontosan az Isten szó alatt? Hol van Isten?

Figyelt kérdés

Ha lehet, ne felületes mellébeszélés legyen, mint azt sokan szokták! HA hívő vagy, akkor pontosan tudod a választ! Elképzelés, felfogás stb ...

Erre lennék nagyon kíváncsi, köszi :)

2011. dec. 9. 22:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%
Isten maga minden. Te, én, a fák, a kő, a rothadó kutyatetem, és az újszülött csecsemő is.
2011. dec. 9. 22:42
 2/16 A kérdező kommentje:
te a létről beszélsz.
2011. dec. 9. 22:53
 3/16 anonim ***** válasza:
Hát én istent nem úgy képzelem el mint egy valaki aki ossza az észt.
2011. dec. 9. 23:01
 4/16 anonim ***** válasza:

Isten számomra a tökéletesség, a fény amelyben nincs semmi sötétség. Ő mindenütt ott van, bennünk is ha akarjuk.

Nem tudom más, hogy van vele, de én szeretek Istenre úgy gondolni, mint mennyei atyámra, és ez azzal jár, hogy emberi formát képzelek neki.

Egész pontosan Jézus Krisztus emberi alakjaként képzelem el, hisz Ő azt mondta, hogy aki Őt látta, az látta az Atyát.

Én így közelebb érzem magamhoz Istent mintha úgy gondolnék rá, mint energiára, vagy fényre melynek nincs meghatározott alakja.

2011. dec. 9. 23:20
 5/16 anonim ***** válasza:

Isten egy félreértelmezett fogalom, amivel valamikor az ember számára ismeretlen erőket azonosították - de ez nem azt jelenti, hogy ne hinnék benne.

Nem tudok hinni a kőbe vésett istenképekben, de abban igen, hogy létezik valami, vagy valaki, ami/aki mindent irányít. Hiszek valamiben, ami lehet egy vagy millió, hívhatják bárhogy bármilyen nyelven, mert Ő minden. Ott van a hajnalban, az éjszakában, a ködben, az esőben, és minden apró csodában, amit nem veszünk észre.

2011. dec. 10. 00:01
 6/16 anonim ***** válasza:

1,2,:„te a létről beszélsz.” Pontosan!

Isten a Lét. Deus esse est – mondták már a skolasztikusok, Duns Scotustól kezdve.

Hiszem én is :)

„Belőle fakad, Rajta át halad,

Beléje torkollik a Mindenség.”

Mert Isten a szeretet.

2011. dec. 10. 00:15
 7/16 Pingi88 válasza:

Valahogy úgy ahogy az előttem hozzászóló... az Isten -aki hisz benne- annak ő az Atya, a mindenség teremtője, a született jó!

Bár hasonlítani Jézushoz kicsit bizarr, mert elméletileg Istennek nincs se arca, sem teste sem stb.

Hogy hol van? Fent... az adott vallás mennyországában... vagy minden élőben... vagy az Olimposzon, ez így elég bonyolult, mert szinte minden vallás máshova helyezi a saját istenét...

2011. dec. 10. 00:51
 8/16 Pingi88 válasza:
Elöttem szóló a 23:20as.. az volt az utolsó amit olvastam!
2011. dec. 10. 00:52
 9/16 Dorkás ***** válasza:

Isten szellemi lény, aki az harmadik mennyben tartózkodik.

A második égben a gonosz szellemek laknak.

2.Korintus 12,2.

Ismerek egy embert a Krisztusban, akit tizennégy évvel ezelőtt felvittek egy időre a harmadik Mennybe. Hogy ezt testében élte át, vagy a teste nélkül, azt csak Isten tudja.

Formájáról itt is olvashatsz, és a biblia más részein is:

Ézsaiás 6, 2-ben vagy az Ezékiel 1-től.

2011. dec. 10. 01:18
 10/16 anonim ***** válasza:

elsővel egyetértek.

Kérdező,a lét maga Isten.semmi sem létezhetne Isten nélkül,Isten mindenben benne van.a vallások felosztják a dolgokat Istenre,meg Sátánra,de nem fogják fel,hogy a Sátán is Isten része,Isten nélkül a Sátán sem lehetne az,ami.Viszont nekünk van választási lehetőségünk,nem kell azt választanunk,ami nincs a javunkra.ezt a választási lehetőséget is Isten,a mindenség adta nekünk.

Tudom,hogy nem tetszik a válaszom,de nem mellébeszélés.azért a kötelező lepontozást igénylem.

2011. dec. 10. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!