Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A miséken (katolikus, és még...

A miséken (katolikus, és még ahol van álldozás, az úrvacsora "szerint") tulajdonképpen mi az áldozat, vagy ki áldoz?

Figyelt kérdés

Hiszen Krisztus volt az áldozat, és elég volt az egyszeri áldozata. Én azzal nem hozok áldozatot, hogy a számba veszek egy kovásztalan kenyérdarabot.

Mi az áldozat?

2011. dec. 7. 20:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lényegtelen hogy ostya vagy kenyér. Az evangélikusok is ostyával úrvacsoráznak, akkor őket miért nem bántja senki? Itt látszik, hogy nem valós okok miatt írtok amiket írtok, csupán a katolikus egyház iránti gyűlöletből. Egyébként lehetne kenyér is, csupán praktikussági okok miatt ostya. Reformátusoknál megoldható azaz évi néhány alkalom, de azért katolikusoknál minden nap (hacsak nem naponta több) mise van, és minden alkalommal kenyeret venni, felvágni stb......

Olvass már utána, hány csodás dolog történt már az Oltáriszentséggel kapcsolatban... volt hogy a Szentostya vérezni kezdett, mert maga a pap kételkedett annak valós jelenlétében. Volt eset, hogy egy japán nő szájában a Szentostya vérző húsdarabbá változott több alkalommal. Erről képek is készültek, hiszen nem valami több száz éves legenda, hanem II. János Pál pápa idején történt.

Persze aki nem katolikus, az úgyse hiszi el ezeket, nem is baj. Pontosan ez a HIT. Ezért mondta Jézus, hogy "Boldogok akik nem láttak, és mégis hisznek" (Jn 20, 29). Ugye mennyire szép, Biblián alapuló dolog az egész? :-)

2011. dec. 9. 12:44
 12/14 Dorkás ***** válasza:

Az Úrvacsora egy szellemi cselekedet, ami erőt hordoz, azért adta Jézus, hogy erő és védelem legyen a számunkra, nem pedig egy szokás.

Akit érdekel a téma és tényleg akarja tudni mi a tartalma, itt egy link róla:

[link]

2011. dec. 10. 00:48
 13/14 anonim ***** válasza:

"Lényegtelen hogy ostya vagy kenyér. Az evangélikusok is ostyával úrvacsoráznak, akkor őket miért nem bántja senki? Itt látszik, hogy nem valós okok miatt írtok amiket írtok, csupán a katolikus egyház iránti gyűlöletből."

Nos en nem gyulolom a katolikusokat max mosolygok rajtuk es az illogikusagaikon...Peldaul azon hogy Jezus testeve es vereve valik az ostya es a bor...Egfy dolgot felejtettek el a katolikusok de azt nagyon megpedig azt hogy ha Jezus FIZIKAI valojaban van jelen akkor VISZATERT:)) No de azt viszont konkretan irja a Biblia hogy mikor ter visza FIZIKAI valojaban az Itelet Napon.De akkor itt max arrol beszelhetunk hogy az urvacsoraban max Jezus szelemi testevel egyesulunk nem a Fizikaival.....Ugyanilyen ilogikussag az is mikor a katolikusok ereklyet helyeznek az oltarra ami lehet halotti testresz is.De a Biblia vilagosan irja Haggeus profeta konyvebe hogy a halott tisztatalana tesz ha maskepp nem kultikus ertelemben.Tehat midon az Oltari Szentsegben Jezus fizikai letet ertik a katolikusok aki nem a halottak Istene , nem fest tul morbidan a halotti ereklye melette????Csakhat az a franya hetedik Niceai zsinat ne lett volna ahol MEGPARACSOLJAK a papoknak hogy addig NEM SZENTELHET fel templomot es oltart amig nics benne ereklye.......A Mariahoz valo imatkozast es kereszt elot valo leborulas megint erdekes hisz a Jelenesek konyvebe az angyal sem hagyta hogy leboruljon elotte Janos de a katolikusok akik az apostolok leszarmazotai kik tudvalevoleg nem imadkoztak Mozeshez peldaul aki a menybe volt mivel maskepp nem jelenhetet volna meg Jezusnak, megis imadkoznak Mariahoz.....Egyszer egy ortodox paptol azt halottam azert nem tettek az apostolok mert nagyobb volt veluk mint Mozes es ezt Jezusra ertette.Ezaltal azt ismerte el hogy mostansag nincs nagyon veluk ha megis ilyen dolgokhoz folyamodnak.......

2012. márc. 2. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nem láttam. De ha valójában látható lenne, akkor az emberek meghalnának a látványtól, ahogyan Mózes is csak egy kis résen keresztül egy pillanatra láthatta meg Istent, és azután a zsidók nem tudtak ránézni mert annyira ragyogott az arca.

Nem láttam ilyet, de sok ismerősömnek volt már misztikus élménye áldozáskor. Vannak akik látomásokat látnak ilyenkor és volt olyan is aki meggyógyult valamilyen betegségből.

Mt 26,26 - Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: "Vegyétek és egyétek, ez az én testem!"

Azt mondja "ez az én testem". Ez nem egy példabeszéd, itt nem jelképesen beszélt Jézus."

Nos ha Mozes latta akkor elarulok egy titkot Jakob is latta hisz irja a Biblia a ferfi akivel viaskodik modja hogy Istennel es emberel viaskodott es gyozot ....na szoval ugy nez ki van ki megveri az Urat...amugy nekem kicsit gyanus a sztori mert Jakob neve csalot jelent....:)

Ha szo szerint kell erteni a fentebb emlitett szavakat amiket Jezus mont hogy an egyeztetheto osze amit Lukacs evangeliumaba mond Jezus: "Nagy sokaság ment vele, és ő feléjük fordulva így szólt: 26 "Ha valaki hozzám jön, de

nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is,

nem lehet az én tanítványom.". Itt sem irja konkretan a Biblia hogy most szo szerint vagy kepletesen beszel......

2012. márc. 2. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!