Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez minek minősül?

Ez minek minősül?

Figyelt kérdés
Ha én azt állítom magamról, hogy az Atya bennem van és én az Atyában, minek minősül?
2011. dec. 6. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Paradoxonnak?
2011. dec. 6. 12:21
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Hülyeségnek.
2011. dec. 6. 12:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem te állítod magadról:-), akkor EGYLÉNYEGŰSÉGnek, a kor szintjén és nyelvén fogalmazva.
2011. dec. 6. 13:03
 4/12 Peruccsia ***** válasza:
42%
Apáddal hatvankilenceztek? :DD
2011. dec. 6. 13:50
 5/12 A kérdező kommentje:

jajj bocsánatot kérek...hívőktől kérdezném, elsősorban keresztényektől, mivel ott mondta Jézus ugyanezt, és emiatt kérdezem, hogy ha én mondom, akkor az helytálló e szerintük vagy sem.

a szellemes válaszokat köszönöm. :D

2011. dec. 6. 14:27
 6/12 munyamunya ***** válasza:
45%

Kedves kérdező!

Ez a kijelentés, ha meggyőződésből és hitből fakad (nem pedig csak apró kötözködésnek hat, mint itt), akkor egy olyan igazság kimondása, amely minden hívőre igaz, aki Istentől újjászületett. Ez az az egység, amiről Jézus is beszél imájában, hogy

""mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.""

2011. dec. 6. 14:53
 7/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ, eszem ágában nem volt kötekedni, a véleményükre lennék kíváncsi, és én is úgy látom ahogyan Te, csak voltak olyan esetek, amikor engem ezért leistenkáromlóztak, és furcsállottam ezt a dolgot, mivel ha elfogadom Krisztust a szívemben, és Krisztust követem, Vele azonosulok, akkor bátran kijelenthetem ugyanazt, mint Jézus...:)
2011. dec. 6. 15:04
 8/12 munyamunya ***** válasza:
32%
Szerintem nem kell furcsállni, ha emiatt elítélnek, hiszen az is ígéret, hogy a szolga nem nagyobb az Uránál, és ha őt üldözték emiatt, mennyivel inkább minket. Pont az ilyen jellegű ellenkezés a világ részéről az, amiben boldogok vagyunk, hiszen ekkor a Krisztus nevéért, beszédéért vagyunk megvetve.
2011. dec. 6. 15:12
 9/12 munyamunya ***** válasza:
32%

//""mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.""

A válasz 45%-ban hasznosnak tűnik.//

Lám, lám, a Felkent beszédeit a mai napig nehéz bevenni sokaknak.

2011. dec. 6. 15:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem kell túl misztifikálni Jézus eme kijelentését,egyek az atyával,ezt jelenti.
2011. dec. 6. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!