Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez az Úr elleni káromlásnak...

Ez az Úr elleni káromlásnak számít? Lent.

Figyelt kérdés
Volt egy nagyon rövid időszakom, amikor úgy gondoltam, ha az a helyes, ha gonosz vagyok másokkal, megbántok másokat. Egyszer úgy alakult egy beszélgetésem, hogy azt mondtam, hogy Isten nem létezik. Ez a nagyon rövid időszakom 2-3 hétig tartott, és olyan két és fél éve volt. Azóta is bánom ezt a kijelentésemet, imádkoztam is, hogy megbocsásson Isten. Szerintetek ez a kijelentésem mennyire súlyos? Kaphatok ezért megbocsájtást az ÚRtól?
2011. dec. 3. 20:01
 1/6 Peruccsia ***** válasza:
Ha rólad valaki azt állítja, nem létezel, akkor megsértődsz és nem bocsátasz meg neki?
2011. dec. 3. 20:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha őszíntén megbánással fordulsz Hozzá, és soha többé nem mondasz ilyet, akkor bizonyosan megbocsájt.

Ő a legirgalmasabb, a legkönyörületesebb.

2011. dec. 3. 20:07
 3/6 anonim válasza:

OMG...:))

Én egyáltalán nem vagyok vallásos, de szerintem sokkal nagyobb baj, az hogy az értékitéleted annyira kisiklik, hogy jónak látod, ha csúnyán viselkedsz az emberekkel. Ha van valóban egy Isten (én mondjuk a gondviselésben hiszek) akkor ha nem bocsájtaná meg a hit meginogást, akkor megjelenne fizikailag is. Nem úgy van, hogy háromszori elárulást vagy megtagadást is megbocsájtanak a Bibliában? Szerintem az igazi bűn az az, hogyha önszántadból vagy aljas, és még jónak is gondolod. Kérd meg azokat az embereket, hogy azok bocsássanak meg neked. Látom, hogy nagyon vallásos vagy: kérdésem, hogy Isten nincs ott minden emberben? Na akkor ne egyedül beszélgess, hanem szólitsd meg Őt mindenkiben, és ezúttal normálisan és főleg tisztességesen.

2011. dec. 3. 20:10
 4/6 anonim válasza:
100%
Amúgy nagyon durva, hogy ilyeneken gondolkozol. Inkébb adj 100 forintot egy éhezőnek. Tedd magad hasznossá, és isten eberévé, aki árasztja a jót, vagy valami, és akkor majd bebizonyitod, hogy hiszel a létezésében, de legfőképpen lesz haszna a hitednek is.
2011. dec. 3. 20:17
 5/6 zeronibble ***** válasza:
Szerintem sokkal nagyobb gond, hogy ilyen haragtartó, végtelenül szigorú Istent képzelsz az igazi, elképzelhetetlen Isten helyett.
2011. dec. 4. 02:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Abban igazad van hogy súlyos bűn az ha valaki tagadja Isten létét, hiszen ezzel megtagadja minden ajándékát amit ad neki és megtagadja mint mennyei atyát. Olyan ez mintha egy gyermek felnőttként megtagadná az apját. Ha ezt még másnak is elmondja az még rosszabb hiszen ezzel a kárhozat felé irányítja azt, még ha csak kis mértékben is.

De Isten minden bűnt hajlandó megbocsátani, ha az ember őszintén megbánja azt. Ha például Sztálin az utolsó gondolatával őszintén bocsánatot kért Istentől, akkor üdvözülhetett.

Ha van kedved olvasd el ezt a letölthető könyvet:

Boldog Faustina Kowalska nôvér: Napló (Az Isteni Irgalmasság üzenete)

[link]

2011. dec. 5. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!