Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindenhol ennyi Jehova tanúja...

Mindenhol ennyi Jehova tanúja van?!

Figyelt kérdés

Én nem vagyok se keresztény se semmi egyéb közösség tagja, és ez így is van jól.

Azt viszont észrevettem, és már egy cseppet elegem is van belőle, hogy ezek a jehovisták állandóan az emberek nyakára járnak, és mindenáron téríteni akarnak. Ha elküldök kettőt, hamarosan jön helyettük négy másik. Lehet csak a mi környékünk ilyen? Nem csak az utcán állítanak meg embereket, hanem feljönnek, és képesek többször is végigcsöngetni az összes lakást a házban. Máshol is ennyire agresszívan kampányolnak ? Hogy lehetne végérvényesen leépíteni őket, tegyek ki vmi sátánista jelképet az ajtómra ?! :)

2011. nov. 28. 10:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

@lsandor

De pedig pontosan azé. Olyan hozzáállással, nem lehet egy családot egyben tartani, hogy első a szekta és utána a család, aztán ha a család is csatlakozik oké, ha nem, akkor meg az ő hibájuk, miért nem akarták követni a hibátlan tanokat.

2011. dec. 4. 14:54
 22/27 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Egyszerűen tegyél ki az ajtódra egy feliratot: Jehova Tanúi NE KERESSENEK!!! Ez működik.

Ha egyéb dolgokra kíváncsiak lennétek erről a veszélyes szektáról, illetve érdekelnek azok a kérdések, amikre nem tudnak válaszolni, hovatovább segíteni szeretnél kiszabadulni nekik ebből a szektából, akkor nézd meg a blogom:

[link]

Rengeteg Jehova Tanúja olvassa!

Egy pár példa, hogy miért veszélyesek, például gyűlölniük kell akik nem olyanok mint ők:

[link] /2011/02/14/gyulolnunk_kell_a_hitehagyottakat

[link] /2011/06/28/a_julius_15_i_ortorony_a_kozvetlen_csaladtagok_kerulesere_buzdit

[link] /2011/11/22/olvasoink_kuldtek_22

Rengeteg volt tag tapasztalatát is megtalálhatjátok:

[link] /tags/olvas%C3%B3im_k%C3%BCldt%C3%A9k

... illetve szinte mindent róluk, és arról, hogyan kell őket megcáfolni. Remélem segítettem, a célom, nem a blogom reklámozása volt!

Minden jót, és ha tudtok valakiről aki Jehova Tanúival áll kapcsolatban, azonnal mutassátok meg neki a blogot!

2011. dec. 4. 16:45
 23/27 anonim ***** válasza:
47%

Én Jehova tanúja vagyok

Először is Jehova Tanúi nem szekta hanem egy elismert és bejegyzett és nem más vallásból kiszakadt vallás(Ami már nem lehet szekta).

Másodszor mi a szeretetről tanulunk vagyis hogy mindenkit szeretnünk kell pont ezért megyünk el az emberekhez mert sok embernek segítünk felismerni az igazságot és ezzel megmentjük az életét.

Harmadszor nem térítünk hanem bibliai témákról beszélünk az emberekkel és mindenkinek személyes döntése melyik valláshoz tartozik.

Negyedik ha ha nem tudtok valamit Jehova Tnúiról ne kitaláljatok minden féle állitásokat hanem nyugodtan megkérdezhetitek tőlünk. Még eddig mindenkinek a javára vált aki Jehova Tanúja lett.

2011. dec. 30. 21:09
 24/27 A kérdező kommentje:

Viszont én nagyon NEM SZERETEM, ha kérés nélkül bekopogtatnak a lakásomba / megállítanak az utcán, és nem lehet őket lerázni.

Erről mit gondolsz, kedves utolsó válaszoló ?

2012. jan. 2. 23:58
 25/27 anonim ***** válasza:

"és nem más vallásból kiszakadt vallás(Ami már nem lehet szekta). "

1844-ben az adventista Miller világvégi jóslata be nem következte után, a csalódottság az adventista csoport több részre szakadásához vezetett. Charles Taze Russell alapította az egyik elszakadt csoportot, mely saját magukat a "Komoly Bibliakutatók" névvel illették. A Jehova Tanúi nevet 1931-ben vették fel.

Úgyhogy ez így nem igaz, hogy a Jehova Tanúi nem szakadtak ki sehonnan sem. De igen.

A másáodszor, harmadszor, negyedszer felhozott pontjaiddal egyet értek. Jehova Tanúi engem erőszakkal téríteni nem térítettek soha, viszont elbeszélgetni már elbeszélgettem velük, és utánna sem zaklattak.

A katolikusok sokkal jobban zaklatnak. Példák:

Evidens egy házasságnál, hogy legyen templomi esküvő, mert a család így szeretné. Evidens sok helyen, hogy elmegyünk meglátogatni egy templomot, ha olyan településen járunk. Lépte nyomon bele kell botlanom a népszámlálás előtt, hogy valld meg, hogy katolikus vagy. Egy temető rahedli keresztekkel van teletűzdelve, mint katolikus jelkép. Az emberek nyakában, fülében ott lóg a kereszt, mely katolikus jelkép.

A Tanúk ismérve, hogy párosával, már már kirívóan ápoltan kis szütyővel a vállukon sétálnak a járdán. Van kivetnivalóm a Biblia alapján ezzel, de ne legyen már az átlag honpolgárnak baja ettől...

2012. jan. 3. 01:28
 26/27 A kérdező kommentje:
Nos, én a katolikusokkal sem szimpatizálok egyáltalán, sőt...
2012. jan. 3. 12:19
 27/27 anonim ***** válasza:
Jehova Tanúi 2011-ben Magyarországon a statisztikáik szerint átlagosan 22740-en voltak. 2012. január 1.-től nem egyház többé hazánkban.
2012. jan. 12. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!