Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed erről a filmről?

Mi a véleményed erről a filmről?

2011. nov. 26. 23:12
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Szia mab!

Nos én csak a legelejébe néztem bele a filmnek, de ha jól értettem, akkor arra próbálnak utalni hogy a Biblia nem teljes, és az esetleges igazságokat más régi írások tartalmazzák.

Erre vonatkozóan két igehelyet említenék meg:

"Keressétek meg majd az Úr könyvében, és olvassátok: ezeknek egy hijjok sem lesz, egyik a másiktól el nem marad; mert az Ő szája parancsolta, és az Ő lelke gyűjté össze őket!" (Ésa 34,16)

Teljes mértékben hiszem és vallom a meggyőződésem alapján hogy a Biblia mind a 66 könyvét az Isten Lelke ihlette, gyűjtötte össze, és őrizte meg számunkra, úgy hogy azokból semmi nem hiányzik, és a gyűjtemény teljes.

Másrészt maga Jézus Krisztus tett még az életében egy ilyen kijelentést:

"Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, a mit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek." (Jn 15,15)

Ezek után értelmetlennek tartom olyan pszeudoepigráf iratokkal foglalkozni amelyek olyan kérdésekkel foglalkoznak, hogy Vajon Ádámnak valóban volt Éva előtt egy első felesége? és a többi.

2011. nov. 27. 00:10
 2/4 anonim ***** válasza:
72%
Tény, hogy a Biblián kívül léteznek más, az evangéliumokhoz hasonló könyvek is, amiket nem ismertek el, innentől fogva pedig józan paraszti ész és tájékozottság kérdése, hogy ki mit hisz el, és mit nem. A véleményem az, hogy érdemes figyelmet fordítani a kimaradt könyvekre is, megfelelő fenntartások mellett.
2011. nov. 27. 11:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Már épp akartam írni hogy micsoda balgaság (a szenzációhajhász kezdet miatt), de megakadt szemem a kedvenc rabbimon az első néhány percben. Kevés nála intelligensebb embert ismerek nem hiszem, hogy a nevét adná valamihez ami nem megalapozott. (Mondjuk a neve nincs is kiírva....)

Egyébként Salamonról valóban az terjedt, hogy démonűző volt, és miért is ne? Jézus idejében nem a csodái voltak a legfontosabb dolgok vele kapcsolatban, ugyanis csodarabbik már akkor is léteztek.

Szerintem azok a könyvek amik nem kerültek be a Tórába, valamilyen okból nem kerültek be, de azért nem lehet első szavuktól az utolsóig minden balgaság. Miért ne lehetne ebben valami? Ha lesz időm, alaposan végig nézem az egészet, és akkor pontosítok.

Szép napot,

Freya

2011. nov. 27. 16:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is találkoztam már ezzel.

Ha figyeltél, akkor ugye észrevetted, hogy egyetlen komoly teológus sem szólalt meg a filmben. Miért? Mert két mondattal elintézné a ferdítéseket, amiket az ilyen filmek tartalmaznak. Kiegyensúlyozott, megalapozott vélemények kellenek, nem feltevések.

A Biblia nem egy folyton változó könyv, amit az éppen hatalmon lévők használtak és éltek vissza vele. A Bibliát éppen a katolikus egyház is üldözte (történelem), nehogy a közemberek kezébe juthasson. Mert ugyan rejtélyes titkokat nem tartalmazott, de az igazságot tartalmazta,és ha valaki olvasta, rájöhetett, mennyire elbutították.

Ma is ez a helyzet. Ha valaki nem akar bután meghalni, és becsapottan, annak azt ajánlom, hogy az ilyen misztikus hülyeségek (Da Vinchi kód, stb.) helyett olvassa el a Bibliát.

2011. nov. 28. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!