Isten vajon haragszik ha szeretem SpongyaBob-ot?
Ez nem tűnik egy komoly kérdésnek de mindegy.
14:54-esnek: Az hogy Isten valamit megenged és az hogy valamit nagyon rossz néven vesz és ideiglenesen megtűr az két különböző dolog.
Egyébként Spongyabobot én is szeretem de csak bizonyos részeket. Csak akkor juthat valaki pokolra emiatt ha éjjel nappal ezt nézi és emiatt Istent elhanyagolja.
"Csak akkor juthat valaki pokolra emiatt ha éjjel nappal ezt nézi és emiatt Istent elhanyagolja."
Elég elszomorító lenne, ha Isten ez alapján ítélné meg az embereket.
"Túl sok Spongyabobot néztél életedben, irány a pokol!"
Ez még viccnek is rossz.
Nem valami szimpatikus az Istenképed.
Jézus arra tanított minket, hogy szeressük egymást, ahogyan Ő szeretett minket.Ha a TV műsorok vagy egyéb szórakozások túl sok idődet veszik, akkor nem jut időd erre a legfőbb feladatodra, de, hogy ezért pokolra juss, az abszurd.
Ennek örülök mert ezek szerint nem csináltam magamból hülyét amikor komolyan válaszoltam :)
Viszont akkor hadd idézzek még valamit ami ide passzol:
1Kor 6,12 - Minden szabad nekem, de nem minden hasznos. Minden szabad, csak ne váljak semminek rabjává.
Ezt nyugodtan lehet értelmezni a hobbikra, a filmekre, a divatra, a sportokra, az alkoholra. Mindent szabad, de nem minden használ, és mindent csak mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!