Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent számodra a hit?

Mit jelent számodra a hit?

Figyelt kérdés
Milyen vallású vagy és hogyan éled meg a hitedet a magánéletedben?
2011. nov. 21. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus vagyok. Próbálok minél többet közösségekbe járni, valamint egyénileg is sokat beszélgetni emberekkel, katolikusokkal és nem katolikusokkal egyaránt. Olvasom minden nap a Bibliát és más lelkiségi olvasmányokat is. Természetesen reggeli/esti ima nem maradhat ki. A hit számomra azt jelenti, hogy bízom Istenben és próbálom őt minél jobban megismerni.
2011. nov. 21. 22:12
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Szia !

Számomra a hit bizalmat jelent Isten személyében, és az Ő jó ígéreteibe.

Ezenkívül még jelenti a láthatatlan valóságra való tekintés képességét amelynek az a célja, hogy a nem látható dolgok valósággá váljanak a látható világban is.

Zsidókhoz írt levél 11,1-3:

1. A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.

2. Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.

3. Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.

A hit a jelenben működik (most !) képes a mennyből Isten áldásait lehozni és valósággá tenni:

-egészség,

-gyógyulás,

-szabadulás /démonoktól-átkokból/,

-bűnbocsánat

A remény viszont a jövőre vonatkozik.

A hit az egyik legnagyobb történelem valamint személyiségformáló erő, Istenben a hit tömény formájában van jelen és ezért mikor Isten kimondta azt, hogy legyen világosság a szava tele volt tartalommal (hitel) változtató /erővel-energiával/ és ezért lett világosság.

Shalom.

2011. nov. 22. 00:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadó vagyok lemaradt: Hit Gyülekezetébe járok

Shalom.

2011. nov. 22. 00:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem anti-ateizmust jelent.

Római katolikus vagyok.

2011. nov. 22. 06:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezen még nem gondolkodtam el.

Igazából az életem része. Most már.

Úgy 3 évtizedig csak akkor volt fontos ha bajban voltam és kellett volna egy kis vígasz vagy segítség. Persze keresni akkor is kerestem Istent, de csak nemrég találtam rá, úgy ahogyan már régen vágytam.

Gyermekkoromtól fogva Római Katolikus vagyok és a megtérésem után is ez maradt a vallásom, mert úgy hiszem, hogy Krisztushoz tartozni bármilyen keresztény egyházban lehet.

Szóval a válaszom:igyekszem Krisztust követve élni. Ő az életem része akire mindig számíthatok.

2011. nov. 22. 14:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mentek a zöldek.
2011. nov. 22. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!