Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet-e minden tekintetben...

Lehet-e minden tekintetben "igaz" ember az, aki a Bibliát nem olvasta, nem tanulmányozta, nem is ismeri?

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 23:32
1 2
 11/18 eric_one ***** válasza:
74%

Teljesen lehetetlen, hiszen az igazság egy személy Jézus Krisztus.

Minden ember a biblia alapján önigazultnak mondható, és ebből kifolyólag nem is ismeri magát, maximum azt hiszi hogy ismeri. Minden ember azt hogy mi a jó, és mi a rossz, vagy mi igaz, és mi hamis, a saját kis világának a mércéje alapján határozza meg. Mivel minden ember belül egy külön világ is, ezért ezek a mércék is különböznek, nyilvánvaló hogy ez egy nagy káoszhoz vezet.

Jézus azt mondta hogy senki se jó csak az Isten. Isten a bibliában nyilatkoztatta ki magát,sőt azt mondja hogy Jézus a testé lett ige (lógosz) így eljutottunk arra,hogy bűnismeretre is akkor jutunk ha nyitott szívvel kezdi el olvasni val bibliát, akkor az mint tükör mutatja meg az ember számára valódi énét. Ha az ember elfogadja a szívében Jézust , s életének minden terén Urrá teszi, vagy ha úgy tetszik kapitulál Isten előtt, akkor elindul a megigazulás folyamata az ember számára. Így teszi Isten elfogadhatóvá az embert saját számára.

2011. nov. 19. 09:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akiknek az a meggyőződésük, hogy nem lehet. És persze számosan vannak, akik szerint lehet. Mindenekelőtt pontosan definiálni kellene, mi az, hogy "igaz". Egyes vallásos emberek szerint az "igaz" annyi mint "kizárólag a Bibliában hinni". Ebben a z értelemben igazuk van. Csakhogy még van néhány értelme az "igaz"-nak.

Jó gondolat azt mondani, a szónak sokféle jelentése lehet, jelentésétől függően szükséges, vagy nem szükséges a Biblia ismerete.

2011. nov. 19. 11:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Utolsónál a pont. :)

Többféle értelme lehet az igaznak. A vallásosak szerint igaz csak vallásos lehet.

Én ezzel nem értek egyet, az én értelmezésemben "igaz", jó emberek a cselekedeteikkel igazolják, hogy ők azok, nem pedig azzal, hogy miben hisznek, vagy járnak-e templomba. Mindenki máshogy gondolja, nincs ezzel gond.

2011. nov. 19. 11:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Mármint amennyire egy ember igaz ember lehet, hogyne. Nem a Biblia OLVASÁSA igazít meg, hanem maga Isten. Aki a szíveket vizsgálja, és ha ő egy ateistát akar megigazítani, akkor meg is teszi. Neki ugyanis semmi sem lehetetlen, csak mi kapaszkodunk dogmákba.

De szerintem nincs olyan hogy minden tekintetben igaz ember. Sem keresztény, sem buddhista, sem ateista. Csak Isten az igaz, ő maga az Igazság.

Freya

2011. nov. 19. 15:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Látom írták páran, hogy teljesen kizárt, szóval én akkor ellenpontként azt mondom, hogy csakis úgy lehet.
2011. nov. 19. 17:25
 16/18 A kérdező kommentje:

A fanatikusok figyelmébe ajánlom az egyszerű tényt, miszerint Jézus sem olvasta a Bibliát soha. Mégis azt gondolom, hogy minden tekintetben "igaz" ember volt.

Nem "könyvből volt" jóember, ahogyan ma sem lehet "könyvből" gyakorolni a valódi hitet,és az emberséget.

2011. nov. 20. 22:41
 17/18 eric_one ***** válasza:
51%

Na akkor részletesebben tárgyaljuk meg. Aki a bibliát nem ismeri, sosem hallott róla az az ember hogyan jutna hitre? Hiszen a hit Isten beszédének a hallásából való.

A bibliai tudósítása szerint minden ember bűnös és méltó a halálra. Egy igaz ember sincs. Mivel a bűn az örökkévalóságban állandóan jelen van, nem felejtődik el mint itt a mi dimenziónkban. Lehet hogy Te 10éve hazudtál, és már el is felejtetted, de mivel Isten egy olyan Isten amely minden időben, és minden időpontban jelenlevő, tehát időben nem korlátozható Istenünk van. Mózesnek is így jelentette ki magát "Vagyok, aki Vagyok" Ami számunkra a mi nézetünkből annyit jelent hogy mindig is volt, mindig is van, és mindig is lesz. Tehát Krisztus követői sem igazak, hanem tulajdonított igazságuk van. Mivel egy halandó lény nem tudja eltörölni az örökkévalóságban a bűneit, sem megváltani nem tudja önmagát. Ezt csak egy örökkévaló lény tudja megtenni.

A bűneset következtében az ember megromlott, és nincs benne az az igazságosság, amelyet Isten elvár tőle (Róm 3,23); képtelen önmagát igazzá tenni (Róm

3,19–20); a megigazítás által az ember Krisztus neki tulajdonított igazságossága és szentsége által

Isten előtt igazzá lesz, ha ezt hitben elfogadja (2Kor 5,21); a megszenteltetésben Isten Igéje iránti

engedelmesség és a Szent Szellem benne való munkálkodása által az ember jelleme és

magatartása egyre inkább megváltozik. Ugyanakkor igénybe veszi a teljes megigazulást, amelyet

Krisztus kereszthalálával már megszerzett a számára.

A Biblia értelmében aki nem jut el idáig az önigazultság állapotában van. Saját maga kis világa szerinti mércét alkalmaz. Erre irtam hogy ebből nagy káosz van. Mondok egy példát, sok férj úgy gondolja hogy ő megcsalhatja a feleségét az nem bűn úgymond, de a felesége megcsalja akkor az már világvége. Látod, ide vezet az önigazultság. Ha minden ember a Bibliai mércéhez mérné magát, és azt elfogadná akkor nem lenne káosz sem, és igazságtalanság sem. Mivel!!!! és ezt világi filozófusok állítják! Hogy a legtöbb erkölcsi, és "szellemi" igazság az emberiség számára a bibliában van lefektetve. Ezáltal is kijelenthetjük hogy a Biblia egy használati utasítás az élethez, melyben olyan útmutatást találunk amelyeket ha megfogadunk jó döntéseket tudunk hozni, és ezt nevezi a biblia áldásnak. Amennyiben hátunk mögé vetjük, akkor törvényszerűen rossz döntéseket hozunk és ezt nevezi a Biblia átoknak.

2011. nov. 21. 05:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem az első kérdés, amit fel kell tenni: mit jelent, hogy "igaz"?

Mert lehet, hogy egy vallásos tényleg azt érti rajta, hogy Bibliát olvasó, templomba járó, stb. ember.

Én viszont valami teljesen mást, aminek köze sincs se Istenhez, se valláshoz.

Szóval a válasz is eltérő lesz, ennek megfelelően.

2011. nov. 21. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!