Mily nézeteket hangoztatna egy fundamentalista keresztény egy vallásközi békekonferencián?
1.) el se menne? mert az ilyen tolerancia és béke az ördögtől való? és akik nem a kereszténységre alapozódóan etikusak és jóravalóak azok megtévesztettek és a Tanítójuk ki erre vezette őket az egy "szemétláda" noha a puding próbája az evés. és lám finom. de a keresztény puding karácsonyibb?
2.) elmenne és a fentieket előadva, térítésre és mások vallásának pocskondiázására használná fel idejét, így prezentálva a békét?
3.) elmenne és esetleg hajlamos lenne mások hitének tiszteletére?
4.) elmenne és közölné, hogy neki nem a muszlimokkal, a hindukkal, a buddhistákkal, vagy a kínai univerzalistákkal, hanem az iszlámmal, a hinduizmussal, a buddhizmussal, és a kínai univerzalizmussal van baja, fityet-fütyülve arra a tényre, hogy az adott emberek indentitását képezik ezek a vallások (ahogy neki a kereszténység), tehát ha ezekkel nem toleráns akkor velük sem toleráns?
5.) Ellenkonferenciát szervezne, ahova csak joviális nézeteket (az övét, melyet Isdten nézeteiként állít be Lol)hangoztató és való egyénneknek lenne helye és szólási joga.
6.) A konferencia színhelyéül szolgáló épület elött evangelizálna (személyközi interakcióban vezetve elő mások pocskondiázását, a fentiek értelmében)?
mab! És egy olyan fundamentalista látszat buddhista, mint te, mit tenne? :))) A 6 közűl melyiket tennéd?:)))
Amit keresztény tesz, Krisztus teszi. Ha tudnád, mit jelent, nem rettennél meg ilyen mondatoktól.
Keresztény = alázat, bűnbánat, szánalom, sagítőkészség, Nem kell ettől úgy megijedni, annyira talán nem ízléstelen...
Olyan vagy, mint gyermek, kit szilárd étellel nem lehet táplálni, mert nem venné be, először pempőt kell adni neki, mert csak attól tud nőni.
További kellemes vakarózást a füled viszketésének enyhítésére.:)))
Barátaim, miért is veszekedtek egy vallásközi békekonferenciáról szóló kérdésnél? :-))
Hol van a buddhai mosoly, hol van a krisztusi alázat? Miért nem fogjuk fel ezt a fórumot annak, ami felesleges viták helyett lehetne: egyetlen hatalmas vallásközi konferenciának?
Én nagy örömmel olvasok hozzászólásokat más felekezetbeli, más vallású vagy ateista emberektől is ha a hozzászólás jó. Igen, néha jönnek idegesítő válaszok, de a fundikat és más tetszőleges csoportokat nem a demokrácia vagy a vallás kedvéért kell tolerálnunk, hanem önmagunkért. Mi mindannyian egyek vagyunk, ha teszik, ha nem. Már egy másik kérdésnél is írtam: a szeretet az, ha meglátod a felebarátodban Istent. A többi felesleges sallang.
Egyébként ez a videó jutott eszembe erről a vitáról:
http://www.youtube.com/watch?v=X3iFhLdWjqc
Kérlek, nézzétek el a gyerekességemet. De szerintem Isten is ilyen jót szórakozhat rajtunk, mint mi ezen a két macskán, mert mindkettő azt hiszi, ő csinálja jól a patty cake játékot....
Szép estét,
Freya
"mab! És egy olyan fundamentalista látszat buddhista, mint te, mit tenne? :))) A 6 közűl melyiket tennéd?:)))"
Mint fundamentalista buddhista :)) hitet tennék azon buddhista meggyőződés mellett, hogy minden szellemi tanításnak tisztelnie kell egymást, és a mellett, hogy e tisztelet csak kölcsönös alapon működhet.
Meg amit szoktam, nagyra méltatnám mindazt ami az embert nagyszerűvé teszi, tiszteletemet fejezném ki az olyan nagyszerű keresztények előtt, mint VI: Pál vagy King, vagy Desmonde Tutu. És felhívnám (és felhívnám a figyelmet arra, hogy a kárhozattal fenyegetőzés nem teszi az embert nagyszerűvé, mi több kicsinyessé teszi).
A béke alapja a kölcsönösség és nem a kizárólagosság. A kizárólagosságot képviselőkkel viszont lehetetlen kölcsönösségre vergődni, ezért valóban szomorú lehet az emberi szív.
Freya!
szerintem ez most giccsesre sikerült! :( Nekem vörös macskám van :)
Értelek. Tehát a fundik gonoszak, a nem fundik giccsesek. Javaslom a frusztráció levezetését sportos vagy romantikus módon, mert szerintem már mindenki lehidalt, hogy mi a csuda van veled....
Az én macskám fekete-fehér és nihilista.
Freya
"Ja és a baj nem ott kezdődik amikor valaki a békéről dialógust kíván folytatni, hanem arról kinyilatkoztat mint Te."
Szerinted az a dialógus, ha valaki a sugallt válaszaidat írja le?
Továbbá a definíciókat mindig az határozza meg, aki létrehozza a rendszert. Mindegy hogy te minek definiálod a háromszöget, ha a geometria leírói háromszögnek nevezték el.
A keresztyénség szó "krisztusi"-t jelent, akár elfogadod, akár nem. Mindegy, hogy te minek véled.
Egy másik kérdésedre már válaszoltam ezt, de csak hogy itt is szerepeljen...Saul, Saul, miért kergetsz minket? :)
"mab! Magyarázd már meg nekem, hogy miért támadod folyton a keresztényeket itt a gyk-en? Függetlenűl vallási hovatartozásuktól. Folyamatosan szúrkálódsz Jahve nevével, Jehova nevével, Isten nevévev, Krisztus nevével, a kereszténység nevével, fundamentalistának állítasz be mindenkit, ki kiáll a nézeteiért. Ez a buddhizmus? Veled azonosítsam talán én is a buddhista irányzatodat?
Éppúgy, ahogy te a kereszténységet azonosítod eltévedt emberek gondolatvilágával, cselekedeteivel, éppúgy vissza is hat. Ne feledd, az összes vallás közűl a tied csak egy a több ezer közűl. Miért vagy te itt? Hát, békét azt nem hoztál még ide. Akkor te sem vagy különb..."
Üdv: L
Jézus azt mondta nem békét hozni jött a földre hanem kardot.
"Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt,
10,33 aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt."
10,34 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.
10,35 Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,
10,36 és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
10,37 Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám;
10,38 és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!