Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem templomi gyülekezeteknél...

Nem templomi gyülekezeteknél is van perselypénz?

Figyelt kérdés
Pl. Adventisták, Jehova tanúi. Itt is van perselypénz vagy hasonló? Hogy működik ez egy-egy gyülekezetnél?
2011. nov. 16. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Jehova tanúiról tudok nyilatkozni, náluk van persely, de nem viszik körbe, hanem félre van téve egy sarokba, és aki tud/akar, az a szertartás (vagy nem tudom, minek nevezik) előtt vagy után tehet bele, amennyit gondol.
2011. nov. 16. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Van,akkor adsz pénzt amikor akarsz. Van hogy körbe is viszik.
2011. nov. 16. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:
A régi rítusú katolikus misén sincs perselyezés.
2011. nov. 17. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen van. Én egy adventista kisközösség tagja vagyok. Fontos tudni, hogy ennek szabályai teljesen átláthatóak, és mindenki számára világosak. Az adományok szempontjából 3 féle alkalmat különböztetünk meg:

1. Evangélizációs alkalmak. Ezeken semmiféle gyüjtés nincs.

2. Bibliatanulmányozó alkalmak. Az un. bibliaórán szintén nincs gyűjtés. A szombat délelőtti bibliatanulmányozó Istentiszteleten azonban van gyűjtés - természetesen önkéntes alapon - minden alkalomra előre tudható melyik Intézményünknek gyűjtünk. Ilyenek pl. Idősek otthona, hajléktalanszálló, általános iskola, Főiskola, könyvkiadó, stb. Ezek nonprofit szervezetek, melyek adományokból élnek.

3. Istentisztelet. Itt is van gyüjtés, mivel nálunk a közösség tagjai tartják fent az egyházat, és nem veszünk igénybe állami támogatást, így ez a pénz egyrészt célzottan az egyház fenntartására fordítódik: lásd villanyszámla, fűtés, rezsi, főfoglalkozású lelkészek fizetése. Természetesen a tagok ezt vállalják, amikor taggá lesznek, de nincs ellenőrzés, vagyis lelkiismereti alapon működik. A vendégek értelemszerűen önkéntes alapon adakozhatnak, számukra nincs kötelezettség.

Üdv. Péter

2011. nov. 17. 12:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Én két településen járok katolikus misére, Budapesten és egy Budapest közeli településen. A budapesti templomban nincs perselypénz, a másiknál igen.

Gondolom van más katolikus templom is ahol ugyanígy nincs perselyezés.

2011. nov. 18. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!