Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Átgondoltam és az jó megoldás...

Átgondoltam és az jó megoldás ha nem veszek fel vallást Hanem az úgy mond sajátnál maradok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 14:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baj ezzel, hogy nem látszik milyen vallásgyakorlatra hagyatkoznál. A nagy világvallások mindegyikének vany egy gyakorlati közelítési módja. Egy hagyomány amelybe csatlakozol. Pl mint egy nemes, minőségi terméket hagyományozó, nagymultú cég. A te vallásod egy hagyománynélküli nagy multi cég lenne, rosszminőségű árúval. Persze azzal a látszattal, hogy ez csak a tiéd. Ez pedig lévén minden eddiginél függőbb helyzetben vagyuk embertársainktól és a társadalomtól, egyszerűen lehetetlen. Szóval a vallásod innen onnan összebartelozott hibrid izé lenne, mint egy biológiai mutáns.

Minnél keletebre megyünk annál gyakorlatiasabbak a vallások, és annál nagyobb hangsúly helyeződik a hagyományvonal erejére és a Te törekvéseidre. Természetesen Isten szükségtelen az emberséghez emberiességhez, hiszen a taoizmus, vagy a buddhizmus a legbékésebb vallások és egyikben sincs szerepe egy személyes Istennek, a buddhizmusban egy személytelennek sem.

2011. nov. 17. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!