Noé miért nem tudta megmenteni a dínókat?
Általánosan elfogadott, hogy a behemót az nem más mint a víziló. A leviatán héber szó „barázdált bőrű állatra” utal, nyilvánvalóan a krokodilra.
Azt pedig nem tudom, hogy milyen sárkányra gondolsz
Sziasztok!
Az lehet, hogy általánosan elfogadott, csakhogy több kutató szerint ez nem stimmel. Merthogy a víziló lábai nem igazán oszlopszerűek, ill. a farka rövid és vékony.
A behemótként leírt állat simán lehet egy vízközelben élő, nagytestű, növényevő dínófaj.
Javaslom elolvasásra Stefan Drücke: Utazás a dinoszauruszok korába című könyvét. A behemót témán kívül is elég sok érdekes dolgot ír.
Üdv. :)
Kb. ugyanezt akartam kérdezni én is... :)
Lehet, hogy még nem tartanak ennél a résznél a tananyagban.
Tényleg olvassátok el azt a könyvet, nagyon jó.
"Nem találtak a régészek 5000 éves dinoszaurusz leleteket, amelyek akkor Noé idejében éltek volna, hanem több millió éveseket találtak."
A régészek kormeghatározása négy feltételezésen alapszik. Ha a négyből egy is hibás, akkor a méréseik is hibásak. Például a Földre érkező kozmikus sugárzás mértékét állandónak veszik, pedig valójában senki se tudja hogy mondjuk 200 vagy 3000 évvel ezelőtt ez mennyi volt. Ha utánanézel rá fogsz jönni hogy valójában sejtelmük sincs hogy pontosan mikoriak a leletek. Angol nyelvű linket tudok küldeni a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!