Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények ti ezt hogy...

Keresztények ti ezt hogy oldjátok meg, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Szakközépiskolába járok 11.-be járok. Heti 1 szer járok gyülekezetbe és ennyi. Nem tudok így megerősödni. Nap mint nap világi dolgokkal tömik a fejem a suliba amihez semmi kedvem. Nem tanulok bukásra álok egy csomó tantárgyból pedig még csak év eleje. Keresztények ti mit gondoltok a tanításról? Csupa olyan dolgot kell tanulni aminek semmi haszna. A Biblia ír erről valamit? A másik pedig az hogy nem tudom mit kezdjek az életemmel. Folyton azon rágódom hogy mi lesz, ha nem lesz munkám, honnan lesz pénzem, mit akarok csinálni stb.

Akiket ismerek mindenki egyetemre akar menni, de én nem akarok. Bibliában az van hogy, ha adakozzunk nem lesz semmi anyagi gondunk. Nem értem már saját magamat sem. Össze vissza cikáznak a gondolataim. Vasárnaponként mindig kapok egy löketet, de így hét végére már nincs belőle. Nem tudok tanulni, egyszerűen nem látom értelmét. Én vállalkozást szeretnék majd nyitni és oda nem kell ez a sok hülyeség amit tanítanak. Isten az ilyen dolgokban hogy segít vagy a Biblia mit ír? Annyira pitiáner dolognak vélem, meg valahol ez másoknak nem probléma, de számomra az nem tudom mit kezdjek magammal. Folyton csak a monoton élet. Nem akarok megbukni, de nem tudom, nem értem saját magam sem. Egyszerűen lusta vagyok. Még sehol sem olvastam ilyenekről, vagy akik ilyeneken fennakadtak volna.

Minden keresztény fiataltól azt halom hogy kitűnő pedig semmit sem tanult, egyetemre megyek jogra, orvosnak, mérnökire. De nekem nem ez a vágyam.

Egyszerűen egy boldog. anyagilag független. békés életet akarok Istennel.

Még nem vagyok bemerítkezve. Az elmúlt 3-4 évben a hitem megerősödött, de most már fél éve vagy 1 éve itt megálltam és szerintem ezeket a dolgokat kéne megoldanom, de nem tom hogy kezdjek hozzá.

Bocsi a gubancos kérdésért/ leírásért, de én magam sem tudom leírni hogy pontosan mi játszódik le bennem, de ez a valami folyton vissza ránt az előre haladásban mint a fizikai életben, és Isten felé haladásból is. Esetleg volt már valaki ilyen helyzetben és ha igen mit tett?

De erősítéseket is várok vagy akármit (igéket stb.), erősítsetek, tanácsokat. Sajnos nincs ezeket a dolgokat kivel megbeszélni így személyesen .

2011. okt. 27. 17:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad

Gondolom neked a kanonizáció nem mond semmit. A Biblia pedig nem arra való, hogy fenygetőzzünk vele.

2011. nov. 4. 10:34
 12/17 HudsonHawk ***** válasza:
100%

Először is a Biblia nem fenyegetésre való, mégis van benne. Nem én/mi fenyegetőzünk hanem Isten. ÉS nem azért hogy bosszantson, hanem hogy felnyissa a koponyánkat, hogy amit Ő mond csak az/és úgy jó..

Másrészt:

Én 21 éves vagyok. Pár éve találtam meg Istent.

Ne lepődj meg azon hogy össze-vissza cikázol, nem értessz semmit, nehéz az élet, unalmas a tanulás. EBBEN AZ ÉLETKORBAN VAGY. Mondhatnám sablomosan, hogy Sátán számára most a legkönnyebb elcsalni Téged. És valljuk be lehet benne valami...

Mostanában hallotam, hogy a Nagy Bibliai Szereplőknek (pl. Ábrahám), azért nem mindennap szólt Istnnel. Volt hogy több ÉV eltelt két kinyilatkozás között. A FŐ erejük a hitükben volt. Nem tudta, hogy intézi el Isten a gyereket, az új hazát, a népalapítást, DE tudta, hogy ha Ő ezt mondja Úgy lesz. Hisz a gyermekét semm hagyta megölni...

Higgy, hogy van Terve veled is, hogy lesz munkád, hogy lesz szerelem... ÉS hogy halld meg hát IMÁDKOZZ. Szívből!!!. Mond el Neki mi bánt, mitől félsz, mi aggaszt, Minek örülsz, Miért szereted, Mit köszönsz neki, Kérdezzd hogy szeretheted, Mivel tedd boldoggá, Mi a célja veled. Mint ahogy a hazaérkezett diák válaszol apukájának mikor azt kérdezi től: "Milyen napod volt Fiam?"

E mellett olvasd a bibliát, ha nem értesz valamit azonnal jegyzeteld le és kérdezz rá okosabbnál. Nagyon sokat leír a Biblia, hogy hogyan kell élni: Szeretet, tisztelet, szorgalom...

Nem feltétlenül fogod érteni amit olvasol, mivel fiatal vagy még - Én is az vagyok és tengernyi kétségem van - de ha benned az éhség, hogy tudni akarod mit üzen Atyád szmélyesen neked akkor szégíteni fog a Szentlélek által...

VIGYÁZZ !!! Ha emberek/érzéseid/józanész mondanak "A" valamit a Biblia "B" valamit, akkor a Biblia mondja jól, hisz az Istentől van. Ezért olvass sokat, hogy magad is megértsd, magad is tudj véleményt formálni. Ne legyél ráutalva a mások véleményére/ magyarázatára

Remélem tudtam segíteni, imátkozom érted/ a szellemi fejlődésedért.

2011. nov. 12. 19:11
 13/17 HudsonHawk ***** válasza:

Ui.: Támogatom, hogy kérj segítséget lelki vezetőtől, szülőktől, DE legyen saját megtapasztalásod a is. Ne csak a mások véleményén alapuljon a magadé.

Járj hétköznap is olyan közösségbe ahol a kérdéseidről/gondolataidról/problémaidról tudsz beszélni. Lehetőleg fiatal és idősebb társaságba vegyesen...

Nem tudod hol leszel 30 év múlva, így bármilyen tudás hasznos lehet. Ha nem érdekel, legalább próbáld meg megkedvelni. Ha nem megy, Isten iránti tiszteletből, tanuld meg. Én vendéglátósból lettem, esztergályos... fura, de szép az élet

Ez egy előadás, a címe: Mihez kezdjek az életemmel?,

Én imádtam, nem mondja el szóról szóra mit kell tenned, de kiinduló pontnak tökéletes lesz. Ráadásul egy humoros 20 éves srác az előadás, így könnyen megérthető!!!

[link]

2011. nov. 12. 20:18
 14/17 HudsonHawk ***** válasza:

19:58-re válaszként

Amit mond helyel - közzel meggondolandó (több alázat, több igyekezet, kevesebb nyafogás, több HIT)

DE ahogy előadta, magát az bántó volt, ne félj az ilyenektől. Sokan vannak, de csak a szájuk nagy. Isten CSAK ÉS KIZÁRÓLAG kedvesen fog hozzád szólni és CSAK a jót adja/akarja neked!!!!!

2011. nov. 12. 20:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia, az nem baj, ha még nem tuod mihez kezdj az életeddel, pont ezért érdemes tanulni, hogyha eldöntötted, elindulhass amerre akarsz és ne a rossz jegyeid miatt ne tudj oda menni, ahova szeretnél.Emellett érdemes kipróbálni több dolgot, mire eldöntöd, mi neked való, erre tényleg jó az önkéntesség.És imádkozz, hogy Isten mutassa meg, hol akar látni Téged!!! Én elkezdtem egy főiskolát aztán rájöttem, hogy mégsem azt akarom, jelentkezdtem egy másikra, kimentem külföldre, felvetettek, hazajöttem és most fogom befejezni, de már a szakmámban dolgozom. Még a főiskola vége felé is sokszor érezetem úgy, amíg nem dolgoztam, hogy értelmetlen az egész, miért nem csinálhtom már, amit akarok, minek ez az egész főiskola macera. de megérte, holott tényleg voltak értelmetlen tárgyak. keress egy ifit, ahol lesznek keresztény barátaid és halgass online tanításokat, hogy növekedhess. a Golgota belinkelt tanítása jó, onnan érdemes mást is hallgatni. Sok sikert!!!
2012. márc. 25. 22:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Nyilván,a 63 évemmel Amerikából nem tudhatom,hogy ma,az "óhazámban" mit tanítanak,de

Én nagyon hálás vagyok mindazért,amit én az otthoni iskoláimban 18 év alatt megtanulhattam.

Pl.

1.A matematika megtanított logikusan gondolkozni.(Az amerikai középiskolai érettségi,kb. a magyar 7. osztály anyagának felel meg. Ne tudd meg milyen katasztrófálisan logikátlanok!)

2.Történelem,földrajz.(Kimondhatatlan büszkeség tölt el,amikor kambodzsai ügyfeleim ledöbbent arcára elmlékszem,amikor Pol Pot rezsimjéről,meg a Khmer hazél-Amerikából származtatják a kambodzsaiakat.)

3.Ének.(4. osztály óta folyamatosan-53 éve- kórusokban énekelek. Életen hatalmas válságaiban az éneklés segített át. Szó szerint megmentett a haláltól.)

4 Biológia.(Az amerikai ápolónők,csak az amerikai egészségügyi törvényekkel tudnak többet,mint én,aki technikai és teológiai végzettséggel rendelkezem.)

5. Irodalom.(Mindig utáltam a verseket,de azok tartalmát mindig tökéletesen felmondtam,mégis eszembe jutnak azok szavai,amikor mások elkezdenek egy verset.Fura ez az agy!)

Stb.

Az itteni magyarokat figyelve,általában sokkal műveltebbek vagyunk az átlag amerikaiaknál és szinte bármilyen foglalkozásváltás nem jelent gondot.Életrevalóbbak vagyunk másoknál. Ez,az otthoni iskolarendszernek és természetesen a különlegesen logikus magyar anyanyelvünknek köszönhető.

2023. aug. 15. 07:51
 17/17 anonim ***** válasza:

A 2. pontből törölt a gépem.A javítás:

...amikor Pol Pot rezsimjéről,meg a Khmer hazafiakról kérezem őket. Az amerikaiak kambodzsát Dél Amerikából származtatják.

2023. aug. 15. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!