Nem baj ha nem veszek? /többi lennt/
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:50
Teljesen egyetértek veled, ment is a zöld :)
Egyébként csak az a fontos, hogy egyáltalán gondolsz rájuk, valaki még ezt sem teszi meg. Nem a nagy díszes x ezer forintos koszorútól fogod őket jobban szeretni, hanem attól, hogy emlékezel rájuk, max egy szál virágot és egy mécsest odaviszel.
Nagyon sokakkal egyetértek a válaszolók közül.
Ha pedig netán katolikus vagy, és azért is "érdekel" a dolog, akkor tudj annyit, hogy elég egy teamécses, ami tényleg kb. 20 Ft.
Magaddal kellene lerendezned, hogy miért fontos ez neked.
Vallásos "kötelezettség"? Szerintem nincs ilyen.
Mindenki ezt teszi?
Sokan igen, talán a többség, de közel sem mindenki.
Akik már nem élnek, azoknak sem jobb, sem rosszabb nem lesz a gyertyáktól, koszorúktól, virágoktól.
Legfeljebb az embernek van szüksége arra, hogy néha megálljon az állandó rohanás közepette, és elgondolkodjon egy picit.
De tudatos életvitellel ezek a megállók nem szükségszerűen kapcsolódnak az ilyen "kijelölt napokhoz", mint a halottak napja, születésnap stb.
Én időnként "év közben" is gondolok a nagyszüleimre, szüleimre, ismerősökre, mert eszembe jutnak "csak úgy"; de temetőkbe nem járok már jónéhány éve. Nem látom értelmét.
Szerintem addig kell(ene) megbecsülni az embereket, ameddig élnek; addig kellene normális viszonyban állniuk egymással a családoknak, ismerősöknek, és jó kapcsolatokat ápolni egymással.
A halottnak már nem számít semmi.
Elnézést, ha kissé erősnek tűnik, amit írtam, de tényleg így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!