Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtátok, hogy a föld lakosság...

Tudtátok, hogy a föld lakosságának több, mint 70%-a hisz a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
Hivatalos vallási hovatartozástól függetlenül...
2011. okt. 20. 11:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem jogos kérés, hogy egy levegőben lógó állításhoz alátámasztást kérnek. Ha pedig a forrás kétes eredetű, akkor jogosan akadékoskodnak.
2011. okt. 22. 20:09
 42/47 anonim ***** válasza:
0%

@gyv: Köszi, ugyanezt gondolom. :)

@Kérdező: Hogy te milyen okos vagy... Az én hitemnek vagy álláspontomnak semmi köze ahhoz, hogy az esetleges ellenkező véleményen levők mennyien vannak. Gondolod, hogy ha mutatnál egy - akár hiteles - forrást arról, hogy sokan hisznek a reinkarnációban, kétségbeesve elfordulnék a kereszténységtől, és belátnám, hogy tévedtem? Ez esetben ennek semmi jelentősége nem lenne, legfeljebb furcsállanám az adatokat.

Nem akartam tegnap leírni egy régi aranyköpést, de most megteszem: "Egyél tehénxart, 10 millió légy nem tévedhet."

És hogy miért nem hiszek a reinkarnációban, annak megvannak az okai. Ezek közül egy: Ha a mélyére nézel ezeknek az elképzeléseknek (merthogy nem csak egyféle reinkarnáció-tan van), azaz megkeresed az eredetüket, a hátterüket, akkor majd rájössz, hogy ezekhez képest a kereszténység állítólagos pokla - amelyről nem mellesleg szintén sok tévhit alakult ki, mint pl. üstökben és tűzben sütögetett emberek... -; szóval még ez is csak egy kellemes fitness-hétvége lenne.

Az érveid meg nagyon gyengék arra, hogy miért nem teszed ki. Bocsika.

2011. okt. 23. 12:24
 43/47 A kérdező kommentje:

ma 12:24

Tévedsz,ha azt hiszed,hogy én azt akarom,hoy többen higgyenek a reinkarnációban.Mindenki abban hisz amibe akar.

De azt nem tudom nem észrevenni,hogy a "keresztények" nem tudnak elfogadni semmi ilyesmit semmi szinten.

Nem én vagyok az aki folyton ugy érzem,hogy a bibliából való idézetekkel folyton"téritenem"kell.

2011. okt. 23. 17:00
 44/47 anonim ***** válasza:

Duma, duma, duma már megint. Jó, hát ha beszélgetni akarsz, és megfelelek erre a célra, néha ráérek. :)

A "keresztények" - miért is van idézőjelben?

Továbbá idézem K. Achillészt, aki pl. katolikus: "Általánosítasz. Csak néhány milliárd embert veszel egy kalap alá, de ne is törődj vele."

"nem tudnak elfogadni semmi ilyesmit semmi szinten." - Na, ezért gáz az általánosítás. Sok állítólagos keresztény elfogadja a reinkarnációs tanokat, ezen kívül még egy rakás marhaságot is. Sajnos, mondom én, de ez az én személyes véleményem.

<Nem én vagyok az aki folyton ugy érzem,hogy a bibliából való idézetekkel folyton"téritenem"kell.>

A Biblia B-vel írandó. Ált. isk. 3. osztály, nyelvtan tantárgy, a tulajdonnevek helyesírása. Továbbá: térít - hosszú í. Nekem most is piros hullámvonal jelzi, hogy nem stimmel valami.

Plusz megint általánosítási probléma. Nem minden felekezet tagjai érzik így. És az egyes felekezeteknek sem minden tagja. Pontosítanál?

2011. okt. 24. 20:21
 45/47 anonim ***** válasza:

Ja, és hallgass egy kis zenét. :)

Lecrae – Don't Waste Your Life

http://www.youtube.com/watch?v=7RWEllqh5J0&feature=relmfu

Lecrae – Just Like You

http://www.youtube.com/watch?v=IiDOyQCCpKs

Lecrae – El Shaddai

http://www.youtube.com/watch?v=SK31M0Sfhcg&feature=related

Csak hogy ne mondd, hogy mindig a Bibliával jönnek. :)

2011. okt. 24. 20:24
 46/47 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Péter! :)

Azért, mert egy könyvben le van írva valami, még nem feltétlenül igaz. Meg azért sem, mert szerinted az. Sőt, mert szerinted a reinkarnáció hazugságra épül, csupán mert nem szerepel a Bibliában, még nem feltétlenül hazugság.

Én gyakran olvaslak, vannak tök jó meglátásaid, tényleg, csak néha nem ártana a más vallásokra vetített gondolatmeneted kipróbálni a sajátodon is...

2011. okt. 24. 21:49
 47/47 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz lehet nekik.
2023. jún. 20. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!