Milyen vallású lehet az a nő, aki? (többi lent)
Kedves Utolsó!
Szerintem megvagy egy csöppet kavarodva...Én egy szóval sem írtam a kérdésemben, hogy a Tanúk erőszakosak, hogy Ők vannak rosszul a kereszttől. Én azt írtam, hogy X.Y ROSSZÚL VAN, MILYEN VALLÁSÚ LEHET???
"Megtérített"? Nem! Akkor mi a baj?
Ez a célja? Nem, de ezt te nem tudhatod..., - ez viszont már baj, mert előítéletből nem lesz tiszta képed az igazságról.
Jehova Tanúi nem "térítenek" meg senkit! Nem tudom miről beszélsz...
Azzal az információval, amit tőlük hallasz, te azt teszel, amit akarsz, rád van bízva. Tehát nem kéne úgy beállítani a Tanúk munkáját, mintha valami szörnyűségeset vagy természetelleneset tennének.
De Én nem kezdek el beszélgetni egy vadidegennel az utca közepén valami olyanról, ami láthatóan nagyon nem érdekli....ez ennyire egyszerű. HA Én beszélgetni akarok valakivel az
1. ismerős, koma, jóbarát
2. felhívom magamhoz
3. TABU-zunk egy jót, eszünk iszunk
4. Csak olyanról beszélgetünk,ami mind a kettőnket érdekel!!!
A Tanúk is igyekeznek figyelembe venni minden olyan körülményt, ami miatt az illetőnek kellemetlenséget okozhatnának. Hogy ez nem mindig sikerül? Nem vagyunk tökéletesek. De ettől még végezni kell a tanítványképző munkát szerte a világban. Sok ember pedig éppen így ismerte meg a Biblia igazságait!
Kedves kérdező, az hogy te nem látod a közelgő társadalmi világkatasztrófát, amiről a Tanúk (és még sokan mások is - nem feltétlenül csak a klasszikus értelemben vett hívők) meg vannak győződve, hogy bekövetkezik, az a te saját problémád. Ez nem valamiféle különleges képesség vagy mély-pesszimizmus ezekben az emberekben, hanem nagyon is a realitás!
Objektíven figyelni kell a világot merre tart, ennyi. A Tanúk Ébredjetek! kiadványa jó segítség ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!