A családom református vallású. Ez azt jelenti, hogy protestánsok vagyunk? Bocs a butának tűnő kérdésért, de teljesen laikus vagyok vallásokat illetően
egy külföldi ismerősöm egy kérdezte tőlem hogy "are you protestant?" és nem tudom hogy mit válaszoljak, mert nem tudom, hogy a református vallás bele tartozik-e ebbe a csoportba.
[link] ?
légyszi segítsetek
igen
protestánsok vagytok
a református egy ága a protestáns vallásnak, ez szinte csak magyarországon van. de a protestánsoknak több águk is van. végül is a katolikusoknak is van több féle ága pl római katolikus, görög katolikus stb... a reformáció során kettévált a keresztény vallás és maradt a katolikus és a protestáns.
A hagyományos protestantizmus radikálisabb ága volt a kálvinizmus, annak egyik folyománya a református vallás. Ez a kevésbé elterjedtebb irányzat egyébként, a másik irányzatnak (luteranizmus) több híve van. Jelentős számban reformátusok Magyarországon kívül még Svájcban Skóciában, Hollandiában és az USÁ-ban vannak.
Hozzá kell tenni: a XIX. században sok helyen a luteránusok és a kálvinisták egyesültek. Magyarországon viszont ez nem történt meg, ezért van külön Református Egyház (kálvinista) és Evangálikus Egyház (luteránus).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!