Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell imádkozni?

Hogyan kell imádkozni?

Figyelt kérdés

Sokat gondolok Istenre és hiszek is benne , de az imával úgy érzem hadilábon állok.

Általában elterelődnek a gondolataim, azt veszem észre, hogy teljesen máshol járok, ezért gyakran egy Miatyánkot mondok csak, csak úgy, mert annak tudom, hogy van eleje és vége és ott nem tudok elkalandozni.

De ezt nem érzem elégnek. Hogyan imádkozzak?

2011. okt. 10. 10:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is!

Esetleg még arról tudnál írni, mit tegyek ha elkalandoznak állandóan a gondolataim?

2011. okt. 21. 14:01
 12/14 lsandor ***** válasza:

Ha gyakran elkalandoznak a gondolataid, próbálj rövidebb imákat mondani, egészen addig, amíg jobban tudsz koncentrálni. Egy másik ötlet: Imádkozz olyan dolgokért, amelyek igazán fontosak neked. A 14 éves Marina, aki Oroszországban él, ezt mondja: „Amikor tizenéves lettem, gondolkodni kezdtem azon, hogy az ima valódi beszélgetés Istennel. Ez arra indított, hogy az imáimban kitárjam neki a szívem.”

A tanulmányozás is javíthat az imáink minőségén. Isten Szavában hűséges férfiak és nők kiemelkedő imái vannak feljegyezve. Például amikor valamilyen igazán nehéz helyzettel kerülünk szembe, amely miatt aggódni kezdünk a saját és szeretteink nyugalmáért, sőt, félelem fog el, akkor elolvashatjuk Jákob imáját, melybe belefoglalta, hogy hamarosan találkoznia kell bosszúszomjas testvérével, Ézsauval (1Mózes 32:9–12). De tanulmányozhatjuk Asa király imáját is, melyet akkor mondott, amikor egy megközelítőleg egymillió fős szerecsen (etióp) sereg fenyegette Isten népét (2Krónika 14:11, 12). Amikor olyasmi nyomaszt bennünket, ami bemocskolhatná Jehova jó hírnevét, érdemes elgondolkodni Illés imáján, melyet a Kármel-hegyen mondott a Baál-imádók füle hallatára, vagy ugyanígy Nehémiásnak a Jeruzsálem siralmas állapotáról szóló imáján (1Királyok 18:36, 37; Nehémiás 1:4–11). Ha ilyen imákról olvasunk és elmélkedünk, megerősödhet a hitünk, és példákat láthatunk arra, hogy miként tárhatjuk Jehova elé a minket emésztő aggodalmakat.

Hajlamos vagy arra, hogy az elméd időnként elkalandozzon, amikor imádkozol? Ha igen, még jobban törekedj az összpontosításra. Hiszen Jehova is kész ’figyelni a fohászkodásainkra’ (Zsoltárok 17:1, IMIT). Vajon nem kellene nekünk is hajlandónak lennünk arra, hogy őszinte erőfeszítéseket tegyünk annak érdekében, hogy figyelmet szenteljünk a saját imáinknak? Igen, ’a szellem dolgain járjon az eszed’, és ne engedd, hogy elkalandozzon (Róma 8:5, Vida fordítás).

Remélem ezek a gondolatok hasznosnak fogod találni :D

2011. okt. 23. 09:59
 13/14 anonim válasza:

Ha megvizsgálod, hogy milyen volt az eddigi szellemi életed, lehet, hogy találsz olyan hibákat, amiket korrigálnod kell:

1. Rendszertelenség, cél nélküliség

Lehet, hogy szántál időt a szellemi életedre, de nem tudtad, hogy mit is kellene éppen tenni: imádkozzak, vagy énekeljek? Esetleg olvassam a Bibliát?

Rendszert kell, hogy vigyél a szellemi életedbe. Először is döntsd el, hogy mennyi időt szánsz arra egy nap, és hányszor szánsz rá időt, hogy az Istennel való kapcsolatodat építsd. (Jó, ha legalább napi 2x30 percet rá tudsz szánni erre)

Legyen menetrended minden alkalomra. (Pl. reggelente dicsérd Istent, adj hálát Neki az életedért és olvasd a Bibliádat, este pedig legyen időd az imára és az Isten

Jelenlétében való tartózkodásra.)

2. Terveztem, hogy fogok imádkozni, de végül is más dolgokkal töltöttem el az időmet.

Ez egy nagyon gyakori hiba. Lehet, hogy azért van, mert a szellemi életed teljesen céltalan, motiváció nélküli. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy próbálsz órákig imádkozni, hanem az, hogy olyan

üzeneteket hallgatsz, olyan könyveket olvasol, amik segítenek abban, hogy a szellemi életednek célja legyen és ez majd segít újraépíteni az Istennel való kapcsolatodat.

3. Nem éreztem fontosnak, hogy az Istennel való kapcsolatomat ápoljam.

Ez megegyezik a 2. pontban leírtakkal.

Itt találhatsz olyan üzenetekhez, anyagokhoz linket, amelyek segíthetnek abban, hogy a szellemi életedet új alapokra építsd.

Erő 1-2

https://www.youtube.com/watch?v=-9adcIMkGfU

https://www.youtube.com/watch?v=y0sLnCeAzqI

www.facebook.com/groups/1506993529517808/

2014. aug. 23. 12:55
 14/14 anonim válasza:
Lehet, már kicsit idejemúlt, de azért válaszolok. Imádkozás közben nem szabad érzelmeskedni, mert a földi érzelmek nem méltóak Istenhez. Az értelemmel kell imádkozni: ő akkor is hall téged. Az már más kérdés, ha mondjuk megkönnyezel, vagy ilyesmi: ezek a kegyelmi állapot hatásai. Erősítsük meg koncentrálóképességünket, hogy ne kalandozzanak el a gondolataink, amelyek a gonoszlélek kísértései. Ima közben bárhogy közbe tud szólni: akár viszket valami, akár elkezded kényelmetlenül érezni magad, vagy lustának érzed magad imádkozni... ezek mind-mind kísértések; mindennek ellenére csak folytasd az imádságot. Remélem, segíthettem ;)
2020. márc. 31. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!